Normal şartlarda ben şunu hayal ediyorum doğrusu, normalde böyle bir hayalin kurulması bir eğitim sistemi için çok doğru bir şey değil, ama Türkiye'de hayal ediyorsanız bir sorun var demektir.

Çocuğunuzun öğretmenin sınıftan gitmesini istermisiniz? Yeni bir öğretmenin gelmesi aşağı yukarı 1 aya yakın bir süreyi alacak, belki de ücretli öğretmen bile bulamayacağız, çocuğun bir dönem boyunca dersi boş geçecek, buna razı mısınız? Kaldı ki öğretmenlerimize de sormak lazım, böyle bir ortamda bırakıp gittiğiniz 30 çocuğun sorumluluğunu hiçhissetmememiz mi gerekir?

Türkiye'de eğitim sisteminden, eğitim sistemi niteliğinin üzerinden tartışmalar yapıyorken, eğitimin kalitesini artıralım diye bir çaba içerisinde bulunuyorken öğretmenlerin de bu konularda bir hassasiyet göstermeleri gerekmez mi?

Normal şartlarda ben şunu hayal ediyorum doğrusu, normalde böyle bir hayalin kurulması bir eğitim sistemi için çok doğru bir şey değil, ama Türkiye'de hayal ediyorsanız bir sorun var demektir. Ben öğretmenimizin bir çocuğu aldığında ilk günü ilk dersten, son günü son derse kadar çocuğumuza birkaç cümleyi daha öğretebilir miyiz, uluslararası alanda bu çocuk ileride bizi temsil edecek ve bu ülkenin gelişimine katkıda bulunacak diye çaba sarf ettiği bir öğretmenlik algısı mesela bekliyorum.

Alıntı