MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 98'inci maddesinde mesleki çalışmaların nasıl yapılacağı ve kimlerin katılacağı belirtilmiş olup ilgi sayılı yazı ile de Valiliklere duyurulmuştu. Ancak yönetici ve öğretmenlerimizden özellikle birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okullarındaki görevlilerin mesleki çalışmaları nerede yapacakları konusunda müracaatlar gelmekte olup konu ile ilgili aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

Yönetmelikte açık hüküm olan bir konunun ek bir duyuru ile hatırlatılması gereği duyulmadığından konu ilgi yazıda zikredilmemiştir.

MEB İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 98'inci maddesinde; "...Birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okullarında görevli öğretmenler, derslerin kesiminden 1 temmuza kadar yapılacak meslekî çalışmalarını, okul yönetimi veya millî eğitim müdürlüğünün bilgisi dâhilinde yaz tatilini geçirecekleri yerdeki bir ilköğretim okulunda yapabilirler..." hükmü yer almaktadır.

Bu bağlamda; 4 ve aşağı sayıda öğretmenlerin görev yaptığı özellikle köy ve köy altı yerleşim yerlerinde bulunan birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okullarındaki öğretmenlerin (müdür yetkili öğretmenler dahil) 98'inci maddede belirtildiği gibi yaz tatilini geçirecekleri adreste mesleki çalışmaları yapabileceklerdir.

-memurlarnet-