Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü 81 il müftülüğüne 4-6 Yaş Çocuk Egitimi ve Etkinlikleri Modüler Programı hakkında bir yazı göndererek gerekli çalışmaların yapılmasını istedi..

İşte o yazı;



4-6 Yaş grubuna yönelik Kur'an Kursları Öğretim Programının uygulandığı sınıflarda görev almak isteyen Kur'an kursu öğreticilerimize yönelik olarak Genel Müdürlüğümüz ile MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında, "4-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri ve Eğitimi" adında modüler sertifika eğitim programı hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur.


2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren söz konusu eğitim programındaki ders modüllerini (296 saatlik kredi) tamamlayan veya bunun üzerinde bir krediye sahip sertifikası olan öğreticilere 4-6 yaş grubuna yönelik kurs ve sınıflarda görev verilmesi planlanmaktadır. Ancak, 296 saat ve üzeri krediye sahip sertifikası olanlar ile böyle bir eğitime halihazırda devam edenlerin bu sertifika eğitimini almalarına gerek bulunmamaktadır.


Bu itibarla;


1- Bahse konu sertifika eğitimi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince verileceğinden bu konuda il/ilçe müftülüklerimizin konuyu önemle takip etmeleri ve il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçmeleri,



2- Sertifika eğitiminin, Kur'an kurslarında devam eden eğitimi aksatmadan yürütülmesi ve öğreticilerin rahat bir şekilde gidebilecekleri uygun bir mekânda düzenlenmesi hususlarında ilgililer ile görüşülerek gerekli planlamanın yapılması,



3- Bu konunun personele duyurulması ve 4-6 yaş grubu sınıflarda görev almak isteyen
öğreticilerin söz konusu eğitim modülünü almaları için gerekli çalışmaların yapılması,
gerekmektedir denildi.



4-6 Yaş Çocuk Egitimi ve Etkinlikleri Programı



NOT: 4-6 yaş grubu sınıflarda görev almak isteyen öğreticiler söz konusu eğitim modülü hakkında detaylı bilgileri il ve ilçe müftülüklerinden alabilirler.



KAYNAK: Diyanet ve Kamu Haberleri