1.dönem gelişim raporlarım


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

1.dönem gelişim raporlarım

Like Tree3Likes
  • 3 Post By squallesra

Konu: 1.dönem gelişim raporlarım

  • #1
    squallesra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    istanbulda
    Mesajlar
    824
    @squallesra



    1.dönem gelişim raporlarım





    1. DÖNEM GELİŞİM RAPORU

    Adı ve Soyadı :Anıl BERKPINAR 28.01.2011
    Doğum Tarihi :02.08.2005
    Anne Adı :Aysel BERKPINAR
    Baba Adı :İmam BERKPINAR


    1-PSİKOMOTOR ALAN: Belli bir mesafeyi sürünerek gidebiliyor, yuvarlama, yükseklikten atlama, belli bir yüksekliğe tırmanma, yoğurma maddelerine şekil verme davranışlarını yapmaktadır. Tırmanılan yükseklikten uygun şekilde inme, atılan nesneleri yakalama, değişik araçlarla şekiller çizme, malzemeleri değişik şekillerde katlama, kesme ve yapıştırma çalışmalarını verilen yönergeler doğrultusunda yapmaktadır.
    2-SOSYAL – DUYGUSAL ALAN: Grup etkinliklerine kendi isteği ile katılmakta, sorumluluk almakta, aldığı sorumluluğu yerine getirmektedir. Liderliği üstlenmekte ve lideri izlemektedir. Alınan kararlara bağlı kalmaktadır. Gerektiğinde nazik olmayı ve özür dilemeyi bilmektedir. Duygularının nedenlerini ve sonuçlarını uygun bir dil ile söylemektedir. Olumlu ve rahatsız edici duygu ve düşüncelerini ortaya koymaktadır. Yetişkin denetiminin olmadığı durumlarda gerektiği gibi davranmaktadır. Özgün bir şiir, öykü, hikâye tamamlama vb. etkinlikler istendiği zaman yerine getirebilmektedir.
    3-DİL ALANI: Kullandığı cümlelerde öğeleri doğru olarak kullanmakta, nesnelerin adlarını ve özelliklerini söyleyebilmekte, anlaşılır şekilde açıklama yapabilmekte, sorulan sorulara doğru ve net yanıtlar verebilmektedir.Zıt kavramlara örnekler vermekte zorlanmamaktadır.
    4-BİLİŞSEL ALAN: Nesnelerle basit toplama ve çıkarma yapabiliyor. Belli durum ve olaylarla ilgili neden-sonuç ilişkisi kurabiliyor
    Atatürk’ün Türk Toplumu için önemini açıklayabiliyor. Algıladıklarını hatırlayabiliyor.Ortamda gördüklerini, benzer olanları, benzer ve farklı olanları söyleyebilmekte, verilen nesnelerin içinden eksilen ya da eklenen nesnenin adını söylemekte, sayıları saymakta ve tanımaktadır. Nesneleri renklerine, şekillerine, sayılarına göre eşleştirme ve gruplama yapmaktadır. Zaman kavramını ilişkin olarak verilen yönergeleri uygun şekilde kullanmaktadır
    5-ÖZ BAKIM BECERİLERİ: Elini yüzünü uygun şekilde yıkayabilmekte, tuvalet ihtiyacının giderilmesine yönelik işleri tam anlamı ile yerine getirmektedir. Giyeceklerini kendi kendine giymekte, verilen yiyecekleri ayırım yapmadan yemektedir. Yemek kurallarına uymaktadır.
    SINIF ÖĞRETMENİ OKUL MÜDÜRÜ





    1.DÖNEM GELİŞİM RAPORU


    Adı ve Soyadı :Efehan ÇOBAN 28.01.2011
    Doğum Tarihi :10.10.2005
    Anne Adı :Seyhan ÇOBAN
    Baba Adı :Mustafa ÇOBAN




    PSİKO-MOTOR ALAN: Ona hareket etme fırsatını devamlı olarak tanıyın ve enerjisini olumlu yönde harcamasını sağlayın. Ayrıca makas tutma, kâğıt katlama vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede son derece başarılı.
    İnce motor hareketleri konusunda başarılı fakat evde kalem tutma, kesik çizgileri birleştirme ve boyama çalışmaları çocukla kalemi tutma alışkanlığının yerleşmesi amacıyla pekiştirme olarak yapılmalıdır. Genel olarak bedensel hareketleri ve devinimleri yaş grubundan beklenen düzeyde. Bu konuda başarılı.
    SOSYAL-DUYGUSAL ALAN: Arkadaşları ile olan ilişkilerinde son derece başarılı olduğunu ve başkalarının haklarına saygılı olduğunu gözlemledim. Türkçe etkinliği ve diğer etkinlik zamanlarında öğretmenin sorduğu sorulara cevap verebiliyor. Yine’de evde toplum kuralları vb. kurallarda aile içindede çalışmalar yapılmalıdır Belli aralıklarda pasif ve çekingen fakat genel olarak kendini doğru olarak ifade edebilen aktif bir çocuk. Bu konuda desteklenmelidir. Aynı zamanda devamlı olarak başarılı olduğu, her şeyi yapabileceği empoze edilmelidir.
    BİLİŞSEL ALAN: Öğrenme hızı yaşından beklenilenin düzeyde. Evde 1 ve 5 arasında ufak çıkarma işlemleri yapılmalıdır. Renkler, sayılar ve şekilleri tanımada başarılıdır. Dikkatini toplamada ve sürdürmede de başarılı olduğunu gözlemledim. Sıralama, sınıflama ve nesneleri amaçlarına uygun olarak kullanma konusunda başarılı ve bu yönde de desteklenip pekiştirme yapılması gerekir. Ayrıca çocuğa sağ-sol kavramları kazandırılmalıdır. Bunu kalemi tuttuğun elin hangisi ise o sağ elin, diğeri de sol elin diyerek kazandırabilirsiniz.
    DİL ALANI: Şarkı, tekerleme ve parmak oyunlarını öğrenmede yaşından beklenen düzeyde başarılı. Hikâye kitaplarını resimlerinden takip edebiliyor. Kitaba olan merakı çocukta desteklenmelidir. Mert çekinmediği zamanlarda kendini son derece iyi ifade edebilen, cümleleri düzgün kuran bir çocuktur. Aynı zamanda sesleri doğru takip edebilmektedir.
    ÖZBAKIM BECERİLERİ: Gözlemlerime göre temizlik malzemelerini doğru kullanıyor, fakat evde takip edilmeli ve bunu pekiştirmesi önemle sağlanmalıdır Giysilerini kendi giyip çıkarmada destek vermelisiniz. Tuvalet bakımını bağımsız olarak gerçekleştirebiliyor. Beslenmesi konusunda çoğu zaman seçici davranıyor. Acil durumlarda başvurulacak bir telefon numarasını öğrenmede yardımcı olunmalı ve devamlı olarak desteklenmeli bu konuda. Aynı zamanda düğme ilikleme ve bağcık bağlama çalışması önemle yapılmalıdır.




    1. DÖNEM GELİŞİM RAPORU


    Adı ve Soyadı : Nisan ŞİT 28.01.2011
    Doğum Tarihi : 22.03.2005
    Anne Adı :Özlem ŞİT
    Baba Adı :İsmail ŞİT




    1-PSİKOMOTOR ALAN: Kesme, katlama, yuvarlama, yapıştırma, boyama, resim yapma, çizme vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede zaman zaman desteğe ihtiyaç duyuyor. Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Yumuşak materyallere elleri ile ve çeşitli nesneleri kullanarak şekil verebilmektedir Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Ayrıca makas tutma, kâğıt katlama vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede son derece başarılıdır
    2-SOSYAL – DUYGUSAL ALAN: Grup içerisinde iletişim kendiliğinden başlatabiliyor ve olumsuz duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde ifade ediyor. Paylaşım konusunda bazen sorun çıkarır. Kişisel eşyalarını düzenli ve temiz tutmuyor. Arkadaşları ile olan ilişkilerinde son derece başarılı olduğunu ve başkalarının haklarına saygılı olduğunu gözlemledim. Yine’de evde toplum kuralları vb. kurallarda aile içindede çalışmalar yapılmalı. bu konuda desteklensin
    3-DİL ALANI: Konuşurken sesinin tonunu işitilebilir biçimde ayarlar. Konuşurken ve dinlerken göz teması kurabiliyor. Belli bir konuda konuşmayı başlatıyor ve sürdürebiliyor. Konuşurken sesini doğru tonlamada kullanır.
    Sesleri ayırt edebilir. Söz almak için sırasını zaman zaman beklemez. Duygu düşünce ve hayallerini söylemekten kaçınmaz.
    4-BİLİŞSEL ALAN: Verilen bir problemi çözebiliyor. Nesneleri çeşitli özelliklerine göre eşleştirebiliyor ve gruplama yapabiliyor Dikkat edilmesi gereken nesneyi, durumu, olayı fark ederek dikkatini üzerinde istediği etkinliklerde yoğunlaştırabiliyor 4 geometrik şekli bilir ama içlerinden seçerken karıştırıyor. Nesnenin mekândaki konumunu şaşırmadan yapabiliyor.(altta, üstte, içinde vb.)
    5-ÖZ BAKIM BECERİLERİ: El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Giysilerini kendi başına giyip çıkarabiliyor. .Kendi başına yemek yiyebiliyor.. Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri okulda yardımsız yapıyor. El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Giysilerini kendi başına giyip çıkarabiliyor ama montunu giymesinde destek verilmelidir. Kendi başına yemek yiyebiliyor.




    ÖZEL LALE BAHÇESİ ANAOKULU
    1. DÖNEM GELİŞİM RAPORU


    Adı ve Soyadı :M. Emir HAMURCU 28.01.2011
    Doğum Tarihi :04.03.2005
    Anne Adı :Sevkan HAMURCU
    Baba Adı :Yahya HAMURCU






    PSİKO-MOTOR ALAN: Genel olarak bedensel hareketleri ve devinimleri yaş grubundan beklenen düzeyde. Hareket etme fırsatını devamlı olarak tanıyın ve enerjisini olumlu yönde harcamasını sağlayın. Ayrıca makas tutma, kâğıt katlama vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede son derece başarılı. İnce motor hareketleri konusunda başarılıdır.
    SOSYAL-DUYGUSAL ALAN: Türkçe etkinliği ve diğer etkinlik zamanlarında öğretmenin sorduğu sorulara cevap verebiliyor. Arkadaşları ile olan ilişkilerinde son derece başarılı olduğunu ve başkalarının haklarına saygılı olduğunu gözlemledim. Yine’de evde toplum kuralları vb. kurallarda aile içindede çalışmalar yapılmalıdır. Olumlu ve rahatsız edici duygu ve düşüncelerini ortaya koymaktadır. Yetişkin denetiminin olmadığı durumlarda gerektiği gibi davranmaktadır. Özgün bir şiir , öykü, hikaye tamamlama vb. etkinlikler istendiği zaman yerine getirebilmektedir.
    BİLİŞSEL ALAN: Öğrenme hızı yaşından beklenilenin düzeyde. Evde 1 ve 5 arasında ufak çıkarma işlemleri yapılmalıdır. Aynı zamanda adres ve telefon bilgilerinin evde tekrar edilip, çocuğa kazandırılması gerekiyor. Renkler, sayılar ve şekilleri tanımada başarılıdır. Dikkatini toplamada ve sürdürmede de başarılı olduğunu gözlemledim. Sıralama, sınıflama ve nesneleri amaçlarına uygun olarak kullanma konusunda başarılı ve bu yönde de desteklenip pekiştirme yapılması gerekir. Ayrıca çocuğa sağ-sol kavramları kazandırılmalıdır. Bunu kalemi tuttuğun elin hangisi ise o sağ elin, diğeri de sol elin diyerek kazandırabilirsiniz.
    DİL ALANI: Kendini son derece iyi ifade edebilen, cümleleri düzgün kuran bir çocuk. Şarkı, tekerleme ve parmak oyunlarını öğrenmede yaşından beklenen düzeyde başarılı. Hikâye kitaplarını resimlerinden takip edebiliyor. Kitaba olan merakı çocukta desteklenmelidir. Aynı zamanda sesleri doğru takip edebilmektedir. Evde küçük çaplı kelime alıştırmaları yapılmalıdır.(Oyun yoluyla) Evde ile küçük kelime oyunları oynayabilirsiniz. Ona evde hikâyeler okuyun ve hikâye bitiminde sorular sorun ve cevaplarını çok zorlamadan almaya çalışın.
    ÖZBAKIM BECERİLERİ: Giysilerini yardımsız giyip çıkarabiliyor, katlayabiliyor, asabiliyor El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Yemek seçiyor çoğu zaman tabağını bitirmiyor bu konuda evde yemesi için destek verilmelidir. Hoşuna giden yiyecekler olduğunda tekrar istiyor.



    ESRA BAK BEDİA CENGİZ

    SINIF ÖĞRETMENİ OKUL MÜDÜRÜ




    ÖZEL LALE BAHÇESİ ANAOKULU
    1. DÖNEM GELİŞİM RAPORU


    ,Adı ve Soyadı : Yağmur YAVUZ 28.01.2011
    Doğum Tarihi : 01.12.2005
    Anne Adı :Hatice YAVUZ
    Baba Adı :Cihangir YAVUZ





    1-PSİKOMOTOR ALAN: Kesme, katlama, yuvarlama, yapıştırma, boyama, resim yapma, çizme vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede zaman zaman desteğe ihtiyaç duyuyor. Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Yumuşak materyallere elleri ile ve çeşitli nesneleri kullanarak şekil verebilmektedir Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Ayrıca makas tutma, kâğıt katlama vb el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede son derece başarılıdır
    2-SOSYAL – DUYGUSAL ALAN: Grup içerisinde iletişim kendiliğinden başlatabiliyor ve olumsuz duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde ifade ediyor. Paylaşım konusunda bazen sorun çıkarır. Kişisel eşyalarını düzenli ve temiz tutmuyor. Arkadaşları ile olan ilişkilerinde son derece başarılı olduğunu ve başkalarının haklarına saygılı olduğunu gözlemledim. Yine’de evde toplum kuralları vb. kurallarda aile içindede çalışmalar yapılmalı. Mustafa bu konuda desteklensin
    3-DİL ALANI: Konuşurken sesinin tonunu işitilebilir biçimde ayarlar. Konuşurken ve dinlerken göz teması kurabiliyor. Belli bir konuda konuşmayı başlatıyor ve sürdürebiliyor. Konuşurken sesini doğru tonlamada kullanır.
    Sesleri ayırt edebilir. Söz almak için sırasını zaman zaman beklemez. Duygu düşünce ve hayallerini söylemekten kaçınmaz.
    4-BİLİŞSEL ALAN: Verilen bir problemi çözebiliyor. Nesneleri çeşitli özelliklerine göre eşleştirebiliyor ve gruplama yapabiliyor Dikkat edilmesi gereken nesneyi, durumu, olayı fark ederek dikkatini üzerinde istediği etkinliklerde yoğunlaştırabiliyor 4 geometrik şekli bilir ama içlerinden seçerken karıştırıyor. Nesnenin mekândaki konumunu şaşırmadan yapabiliyor.(altta, üstte, içinde vb.)
    5-ÖZ BAKIM BECERİLERİ: El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Giysilerini kendi başına giyip çıkarabiliyor. .Kendi başına yemek yiyebiliyor.. Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri okulda yardımsız yapıyor. El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Giysilerini kendi başına giyip çıkarabiliyor ama montunu giymesinde destek verilmelidir. Kendi başına yemek yiyebiliyor.

    ESRA BAK BEDİA CENGİZ

    SINIF ÖĞRETMENİ OKUL MÜDÜRÜ




    ÖZEL LALE BAHÇESİ ANAOKULU
    1. DÖNEM GELİŞİM RAPORU


    Adı ve Soyadı :Zeynep OCAK 28.01.2011
    Doğum Tarihi : 15.06.2005
    Anne Adı :Tülay OCAK
    Baba Adı :Akgün OCAK





    1-PSİKOMOTOR ALAN: Yürüme, koşma, yuvarlanma, sekme, sıçrama, atlama, yakalama vb. bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilmede yaşının özelliklerini gösteriyor. Kesme, katlama, yuvarlama, yapıştırma, boyama, resim yapma, çizme vb. el-göz koordinasyonu gerektiren hareketleri yapabilmede çok başarılıdır. Nesneleri uygun şekilde takıp çıkarabilmektedir. Yumuşak materyallere elleri ile ve çeşitli nesneleri kullanarak şekil verebilmektedir
    2-SOSYAL – DUYGUSAL ALAN: Etkinliklere kendi isteği ile katılarak sorumluluklarını yerine getirebiliyor. Grup içerisinde iletişim kendiliğinden başlatabiliyor ve olumsuz duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde ifade ediyor. Paylaşım konusunda bazen sorun çıkarır. Kişisel eşyalarını düzenli ve temiz tutmuyor. Türkçe etkinliği ve diğer etkinlik zamanlarında öğretmenin sorduğu sorulara cevap verebiliyor. Arkadaşları ile olan ilişkilerinde son derece başarılı olduğunu ve başkalarının haklarına saygılı olduğunu gözlemledim. Yine’de evde toplum kuralları vb. kurallarda aile içindede çalışmalar yapılmalıdır
    3-DİL ALANI: Konuşurken sesinin tonunu işitilebilir biçimde ayarlar. Konuşurken ve dinlerken göz teması kurabiliyor. Belli bir konuda konuşmayı başlatıyor ve sürdürebiliyor. Konuşurken sesini doğru tonlamada kullanır.
    Sesleri ayırt edebilir. Söz almak için sırasını zaman zaman beklemez. Duygu düşünce ve hayallerini söylemekten kaçınmaz. Şarkı, tekerleme ve parmak oyunlarını öğrenmede yaşından beklenen düzeyde başarılı. Hikâye kitaplarını resimlerinden takip edebiliyor
    4-BİLİŞSEL ALAN: Dikkat edilmesi gereken nesneyi, durumu, olayı fark ederek dikkatini üzerinde istediği etkinliklerde yoğunlaştırabiliyor. Verilen bir problemi çözebiliyor. Nesneleri çeşitli özelliklerine göre eşleştirebiliyor ve gruplama yapabiliyor.1’den 50’ye kadar ritmik sayma yapabiliyor. 4 geometrik şekli biliyor. Nesnenin mekândaki konumunu şaşırmadan yapabiliyor.(altta, üstte, içinde vb.)
    5-ÖZ BAKIM BECERİLERİ:
    El-yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabiliyor. Giysilerini kendi başına giyip çıkarabiliyor. .Kendi başına yemek yiyebiliyor. Yemek genelde seçmiyor. Tuvalet gereksinimi ile ilgili işleri okulda yardımsız yapıyor.

    ESRA BAK BEDİA CENGİZ
    SINIF ÖĞRETMENİ OKUL MÜDÜRÜ
    aysesaz, tuba okur and Batı like this.

  • #2
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    çok güzel bir paylaşım teşekkürler hocam.
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #3
    AYTENO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Temmuz.2009
    Mesajlar
    1,662
    @AYTENO







    teşekkürler. fakat ilgi alanlarını gelişim raporuna yazmadınızmı öğretmenim.İlgi alanı olmadan verebiliyormusunuz.

  • #4
    HALE GAMZE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    İzmir-İstanbul-İspanya-İtalya ( i lerden gidiyorum,hayırdır... :)
    Mesajlar
    31,583
    @HALE GAMZE







    ellerinize sağlık,paylaşım için teşekkürler..
    81gamze81



    Önce Okul Öncesi Ekibi sizlerin de desteğiyle 10 yıldır okul öncesi eğitime destek vermektedir.
    10. yaşımız kutlu olsun!!!


  • #5
    adıyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Ocak.2010
    Nereden
    Hatay-Adıyaman
    Mesajlar
    8,532
    @adıyaman







    çok teşekkürler


    BAK GÜZEL GÜNLER YOLA ÇIKMIŞ GELİYORLAR
    MEVLANA

  • #6
    sebile1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ocak.2011
    Mesajlar
    47
    @sebile1







    teşekkürler

  • #7
    adidem28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mayıs.2009
    Mesajlar
    1
    @adidem28







    bence çocukların isimlerini silmelisiniz.

  • #8
    sebile1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ocak.2011
    Mesajlar
    47
    @sebile1







    teşekkürler

  • #9
    Selma Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    çorum
    Mesajlar
    22,939
    @Selma Hoca







    güncel
    Önceokulöncesi alanında lider ve öncü tek site...

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 1.dönem gelişim raporlarım
      Konu Sahibi rabia3941 Forum GELİŞİM RAPORU DOSYALARI
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 16.Ocak.2014, 23:27
    2. 2.dönem gelişim raporlarım
      Konu Sahibi *musitan* Forum GELİŞİM ve GÖZLEM FORMLARI
      Cevap: 25
      Son Mesaj : 29.Mayıs.2013, 08:32
    3. 1. dönem gelişim raporlarım inşallah yüklenmiştir...
      Konu Sahibi yasmin35 Forum GELİŞİM RAPORU DOSYALARI
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 27.Mayıs.2012, 13:11
    4. 2008-2009 2.Dönem Gelişim Raporlarım
      Konu Sahibi Meryem DURMUŞ (ermer) Forum GELİŞİM ve GÖZLEM FORMLARI
      Cevap: 7
      Son Mesaj : 20.Ocak.2012, 00:47
    5. 1.ve 2.dönem gelişim raporlarım...(2008)
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum GELİŞİM ve GÖZLEM FORMLARI
      Cevap: 33
      Son Mesaj : 12.Haziran.2011, 01:08

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş