ebevyn katılım formu
çizelge
ailenin sınıf etkinliğine katılımı
ihtiyaç formları




Merhaba Arkadaşlar;

Bugün size bu formun işlerliği hakkında birkaç öneri sunmak istiyorum.

Neden mi, çünkü bazı arkadaşlarımız formların doldurtulması sırasında velilere şöyle notlar düşüyor; '' etkinliği ne zaman katılmak istediğinizi bir hafta önceden bildiriniz.'', bir veli gözü ile baktınız mı, hiç?

Ben böyle bir not düşen öğretmenin velisi olsam; ''Benim çocuğumun öğretmeni plansız çalışıyor, çocuğum bu öğretmende vaktini dolu dolu geçirip, gerekli kazanımlara ulaşamaz.'', diye düşünür, yeni bir öğretmen arayışına girerdim. Çünkü bu öğretmenin ''boş'' vakti çoktur. Her gün de çocuğuma çizgi film seyrettirip, muhtemelen kendisi cep telefonu ile oynayıp aldığı maaşı helalinden kazanmıyor, derdim.

Oysa;

Planı yapan, planlı çalışması gereken kişi, sizsiniz. Veliye böyle bir seçim yapma özgürlüğü getirmeniz uygun değildir. O gün planınızda aldığınız kazanım ve göstergelerle ilgisi olmayan bir etkinlik ile veli gelebilir. O zaman kazanımlarınıza ulaşmak şöyle dursun, bütünlük de sağlayamazsınız. Zaten somut düşünce dönemindeki çocuklarınızın kafası karışabilir.
Velinin katılım günü belirli gün ve haftalarla ilgili özel bir gün olabilir. Siz velinin katılmak istediği gün hiç de müsait olmayabilirsiniz.

Lütfen;
* Ebevyn katılım formunda velinin yapabilecekleri ile ilgili liste çıkarınız. Bu listeyi aylık planınıza uyarlayınız.
*Velinin eğitime katılabileceği gün için veli ile birlikte planlama yapıp çocuklara ne şekilde bir sunum yapması gerektiği, sınıfta nelerle karşılaşabileceği, o gün nasıl bir etkinlik uygulayıp çocukları eğitmeyi planladığınız ile ilgili veliyi aydınlatınız.

* Önceden bütün velilerin katılım gününü ve ne yapacağını belirlediğinizde hiçbir veli unutulmadan eğitime katılır.
* Plan her zaman düzeni beraberinde getirir. Evrak üzerinde kimin hangi gün gelip ne yapacağı planlandığından günlük eğitim planı da, etkinlik planı yapmanız da kolay olacaktır.


Konumu okuyan sevgili meslekdaşım;

Lütfen yazdıklarıma kulak ver,

Günlük eğitim planını çok alternatifli yapmanı öneriyorum. Çocukların eğitiminden çalmadan, son iki dakika da bile erken gelen veliyi biraz bekletip, oyun yolu ile çocukları eğiterek zamanı dolu dolu geçirmeni öneriyorum.