Amaç : Esneklik ,ayrıntılara girme
Malzeme : -

- ETKİNLİK SÜRECİ -

Öğretmen , çocukları üçer ya da dörder kişi olacak şekilde küçük gruplara ayırır. Daha sonra gruplara şu yönergeyi verir : '' Bildiğiniz gibi dinozorlar çok eskiden dünyamızda yaşamış , olan çok büyük ve güçlü hayvanlardı. Daha sonraları yok oldular. Ancak , uzun yıllardır mağarasında uyuyan bir dinozor, uyanıp yaşadığımız kente gelse, acaba hangi işlerde bize yardımcı olabilirdi? Her grup kendi içinde bunu tartışacak ve daha sonra bize hem hareketleri ile gösterecek hem de dinozorun yaptığı işleri resim ile anlatacak. '' Yönerge verildikten sonra gruplar ayrı ayrı köşelerde aralarında tartışarak , dinozorun kentte yaşayan insanlara nasıl yardımcı olabileceğini düşünürler. Bu sırada öğretmen , gruplar arasında dolaşarak , çocukları hem izler hem de düşünce üretmelerine yardımcı olur.

Dinozorun yapabileceği yardım örnekleri :
*Uzun boyuyla ağaçlardaki yaşlı uzun dalları yiyerek ,onları budar.
*Yüksek apartmanlarda çıkan yangınlara ağzıyla su püskürterek söndürür.
*Çok güçlü olduğu için , bozulup yolda kalan araçları taşır. vb..

Gruplar , düşündükleri yardım biçimini diğer çocukların önünde canlandırarak gösterirler. Canlandırma sonrasında çocuklarda düşündükleri olayları resmetmeleri istenir. Resimler öğretmen tarafından panolara asılır.

UYARI!
Drama başlamadan çocuklara dinozorlar hakkında bilgi verilmelidir (özellikleri , boyutları ,türleri) Resimler ile desteklenebilir.



---Etkinlik sonrası çocuklarla dinozor sesleri dinlenir. Ardından çocuklara yönerge verilerek dinozor taklidi yapılır. Dinozorlar gibi yüksek seste bağırılır ve güm güm diye yürülür. *Ve benim çocuklarımın ilgisi bu etkinlikte oldukça fazlaydı, yaparken çok eğlendiler..

Dinozor sesi1, https://www.youtube.com/watch?v=0yE7iyqHm3I
Dinozor sesi2, https://www.youtube.com/watch?v=hDWslJAP7_c



>Eğitici Drama Uygulamaları adlı Alev ÖNDER' in Morpa yayınında bulunan kitabından ALINTIDIR.<