Çocuklarda Yüzme Eğitimi

Çocuklarda 3 yaşında başlayan yüzme eğitimi, iskelet yapısının gelişiminden iştahına kadar her yönde olumlu katkı sağlıyor...

Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Okutmanı ve Milli Takım Yüzme Antrenörü Serhat Çetinkaya, dünyada yüzmeye başlama yaşının 3 olduğunu belirterek, Türkiye'de buna pek uyulmadığını belirtti.

Avrupa ülkelerinde çocukların doğumundan itibaren suyla tanıştırıldıklarını yaz-kış ayrımı yapılmadan yüzdürüldüklerini ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yüzme eğitimine genelde 6 yaşında başlanıyor. Biz daha erken yaşlarda başlamasını öneriyoruz. Çocuklarda 3 yaşında başlayan yüzme eğitimi, iskelet yapısının gelişiminden iştahına kadar olumlu katkı sağlar. Yüzme sırasında beyine daha çok oksijen gittiği ve tüm kaslar çalıştığı için belirli efor kaybedilir. Yapılan spor çocuğun iştahını artırır. Yüzme kurslarına katılan çocukların aileleri, çocukların eskiye göre daha fazla iştahlarının açıldığını fark ederler."

Yüzmenin suda yapılan yoğun bir spor olduğunu belirten Çetinkaya, aynı anda tüm kaslar çalıştığı için vücut gelişimine olumlu katkı sağladığını söyledi. Yüzücülerin kalbinin boyutlarının, yapılan spordan dolayı normal insanların 2 katı büyüklükte olduğunu belirten Çetinkaya, bunun kalbe daha fazla kan dolmasından kaynaklandığını ifade etti.


.ALINTIDIR.