Bir tane yumurtanın beyazını çırpıp yüzünüzün kırışmaya yüz tutan veya kırışması muhtemel olan yerlerine sürüp kuruyuncaya kadar yaklaşık yirmi dakika bekleyin. Daha sonra cildinizi ılık su ile durulayıp yumurta kokusundan arındırmak için gül suyu ile silin. (Not : Yumurta kokusunu cildinizden çıkarmak için sabun ve benzeri temizlik maddeleriyle yıkamayın. Aksi halde cildiniz kurur ve yapılan maskenin bir anlamı kalmaz.
Cam bir kasenin içinde bir yumurtanın beyazını, yirmi gram kadar iyi kalite saf zeytinyağını, on gram kadar ince şekilde dövülmüş şapı ve onbeş gram kadar defne suyunu iyice çırparak krem kıvamına getirin.Hazırladığınız kremi temiz bir tülbent üzerine yayıp ocak üzerine veya elektrikli ısıtıcıya uzaktan tutarak ısıtın. Tülbendin üzerindeki krem hafif katılaşacaktır. Tülbent üzerindeki bu kremi ılık haldeyken yüzünüze koyup yirmi dakika bekleyin ve cildinizi ılık su ile yıkayıp gül suyu ile silin.. (Ayda 2 veya 3 kez uygulayın.)

Bir adet yumurtanın sarısı ile bir kahve kaşığı çiğ sütü iyice çırptıktan sonra cildinize yayarak sürün ve yirmi dakika bekletip cildinizi ılık su ile yıkayın. Son olarak gül suyu ile yüzünüzü silin.

Bir fincan havuç suyuna 1 fincan salatalık suyu karıştırarak pamukla yüzünüze sürün. 20 dakika sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

Yarım paket pasta mayasının içine, 1 adet yumurtanın sarısını ve 1 kaşık zeytinyağını katıp iyice karıştırdıktan sonra cildinize kalın bir tabaka halinde sürüp yirmi dakika bekleyin ve cildinizi ılık su ile yıkayıp gül suyu ile silin.