Yolculuğa mı Çıkıyorsunuz?

Cildimizin sağlığını koruyabilmesi için en temel ihtiyacı nemdir. Açık havada, evimizde, ofisimizde nem oranı %40 civarındadır ve cildimiz için yeterlidir. Uçak, otobüs yolculuklarında ortamdaki nem oranı düşer ve cildimizde kuruluğa yol açar.


Uçak yolculuklarında ortamdaki nem oranı %8 civarındadır. Yetersiz nem cilt türlerine göre farklı sorunlara neden olabilir. Kuru ciltler gereğinden fazla kururken; yağlı ciltler daha fazla yağ salgılayıp siyah nokta, sivilce oluşumunu tetikleyebilir.

Yol boyunca güzelliğinizi korumak, cildiniz ihtiyaç duyduğu nemlendirmeyi sağlamak için küçük ama çok faydalı güzellik ipuçları hayatınızı kolaylaştıracak!

Su

Cildinizi içerden nemlendirmenin en kolay ve sağlıklı yolu içmektir. Seyahatlerinizde çantanızda mutlaka bir şişe su bulundurun.

Doğal Nemlendirme

Sprey kapaklı küçük bir şişeyi suyla doldurup içine birkaç damla lavanta yağı damlatın. Lavanta yağı; cildinizi nemlendirirken ruhsal olarak rahatlamanıza da yardımcı olacaktır.

Deneme Boyu Krem

Küçük kutulardaki deneme boyu kremler yolculuk sırasında cildinizi korumak için en güçlü yardımcılarınızdır. Cildinizin kuruduğunu hissettiğiniz anlarda krem sürüp nemlendirebilirsiniz.

Dudak Kremi

Bulunduğunuz ortamdaki yetersiz nem oranı dudaklarınızın kuruyup çatlamasına neden olabilir. Olası durumlar için yanınızda mutlaka dudak nemlendirici krem taşıyın.

Naneli Şeker

Nefesinizi tazelemek, kendinizi daha zinde hissetmek için küçük naneli şekerlerden çantanızda birkaç tane bulundurun.


.ALINTIDIR.