Sivilce izleri tarih oluyor


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Sivilce izleri tarih oluyor

  • #1
    BURCU-BAŞKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13.Haziran.2009
    Nereden
    İZMRRR
    Mesajlar
    6,266
    @BURCU-BAŞKAL



    Sivilce izleri tarih oluyor





    Cildinizdeki sivilce izlerinden rahatsız mı oluyorsunuz, derideki çukurların, yaş ya da güneşten kaynaklanan ince çizgilerden kurtulmak mı istiyorsunuz?

    Tıpta yerini alan son teknoloji ürünü ''Fraksiyonel Karbondioksit Lazer Tedavisi'' ile sivilce izleri, derideki çukurluklar ve ince kırışıklıklar tamamen yok edilebiliyor. Ciltteki suyu hedef alan lazer, cildin tüm katmanlarındaki suyu buharlaştırarak yüzeysel ve kabuklaşma şeklinde cildi soyarak, kalıcı sonuç elde

    edilmesini sağlıyor.

    Dr. Nilgün Soysal, günümüzde akne izleri ve kırışıklık tedavisi için çok sayıda farklı yöntemler uygulandığını, ancak çoğundan sağlıklı bir sonuç elde edilemediğini söyledi.

    Bu uygulamalar arasında derinin kimyasal maddeler yardımı ile yenilenmesinin sağladığı peelinglerin, alüminyum tuzunun sprey şeklinde deriye sıkılarak derinin törpülendiği mikrodermabrazyon yönteminin, derinin zımparalandığı mekanik dermabrazyon tedavisinin, dolgu maddelerinin ve yüzdeki mimik kasların felç edilerek kırışıklıkların geçici bir süre için azaltıldığı botox uygulamaların yer aldığını anlatan Soysal, bunun dışında ışık tedavilerinin de uygulanabildiğini belirtti.

    Dünyada En Etkili İz ve Kırışıklık Tedavi Yöntemi

    Fraksiyonel CO2 Lazer tedavisinin, dünyanın en derin etkili iz ve kırışıklık tedavi yöntemi olduğuna dikkati çeken Soysal, ciltteki suyu hedef olarak gören lazerin, suyu buharlaştırarak tedavi etkinliği sağladığını

    anlattı.

    Uygulamada, ciltteki tüm hücrelere atış yapıldığından cildin katmanlarındaki suyun buharlaştırarak bölgenin soyulduğunu belirten Soysal, Fraksiyonel CO2 lazer ile istenilen kalınlıktaki derinin soyulabildiğini, bu nedenle derin izleri yok edebilmenin mümkün olduğunu söyledi.

    Soysal, işlemin yüzeysel ve küçük kabuklanmalar şeklinde cildin soyularak gerçekleştirildiğini ifade ederek, uygulama sonrasında yeni gelen derinin hem daha canlı hem de kendini tedavi ederek yenilediğini dile getirdi.

    Yüzde 80'e Varan İyileşme

    Soysal'ın verdiği bilgiye göre, Fraksiyonel CO2 Lazer cilt yenileme, yüz, göz kapakları, boyun ve dekolte bölgelerindeki izleri yok edilmesinde, ince kırışıklıkların giderilmesinde, yüz gençleştirilmesinde, sivilce izleri ve çukurlarının ortadan kaldırılmasında, yara ve yanık izleri ile derin çatlakların neden olduğu izlerin giderilmesinde başarılı sonuçlar elde ediliyor.

    Yüzeysel akne izleri kimyasal peelinglerle yok olabilirken, daha derin sivilce izlerinin tedavisi Fraksiyonel CO2 lazer ile mümkün oluyor.

    Akne izleri içinde ''Ice pick (buz kıracağı)'' diye isimlendirilen ve çapı 2 mm'nin altındaki noktasal çukurlar, kimi zaman deri altındaki yağ tabakasına kadar inebiliyor. Bu nedenle yüzeysel deri soyma ile iyi sonuç elde edilemezken, Fraksiyonel CO2 lazer ile etkili ve kalıcı başaralı sağlanabiliyor.

    ''Rolling scar (dalgalı)'' isimli derin akne izleri de cildin üst tabakasının alt tabakalar tarafından içeriye doğru çekilmesinden kaynaklanıyor.

    Fraksiyonel CO2 lazer, bu tip sorunlarda yüzde 80'e varan iyileşme gösteriyor. Ciltteki geniş gözenekler sıkılaştırılıyor, güneş, yaşlılık ve doğum sonrası oluşan lekeler gideriliyor. Yüzeysel pigment bozuklukları ortadan kaldırılıyor. Aşırı bağ dokusu (hipertrofik skar) ve keloidler azaltılabiliyor.

    Vitamin - Mineral Tedavileri

    Soysal'ün verdiği bilgiye göre, uygulama sayısı, hastanın cildine göre değişiyor. Akne izlerinin yok edilmesi için genellikle 3 seans, yüz gençleştirme için 2 seans yeterli olabiliyor.

    Daha başarılı bir sonuç elde edilmesi için kombine tedaviler daha faydalı oluyor. Bunun için Fraksiyonel CO2 lazer uygulaması sonrasında diğer uygulama yapılmadan cildi besleyecek vitamin ve mineral destek tedavileri de yapılabiliyor.

    Uygulama Nasıl Yapılıyor?

    Uygulamadan yaklaşık 45 dakika önce hastanın cildine acı yada ağrı hissetmemesini sağlamak için uyuşturucu bir krem sürülüyor. Ardından, hasta uygulamanın yapılacağı yere sırt üstü yatırılıyor ve hekim tarafından yaklaşık 15 dakika süren lazer uygulanıyor.

    Uygulamadan hemen sonra kızarıklık ve şişkinliği azaltabilmek için cilde soğuk buz konuluyor. Ardından cilt temizlenerek nemlendirici sürülüyor.

    İlk iki üç gün yüzde belirgin bir kızarıklık ve şişlik olurken, bunlar üçüncü günün sonunda azalarak yok oluyor. ilk üç gün makyaj yapılması önerilmiyor, ardından hafif makyaj yapılarak sosyal yaşama dönülmesine izin veriliyor. Tedavi ardından cildin gün içerisinde kuruluk hissedildikçe eczanelerde satılan termal su ve iyi bir nemlendirici kremle nem dengesinin korunması gerekiyor.

    TRT Haber

  • #2
    Meltemlice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Temmuz.2016
    Mesajlar
    11
    @Meltemlice







    Sivilce İzlerinden TCA ile kurtulun

    Sivilce izleri, maküler tipte izler ve skar tipi izler olmak üzere iki çeşittir. Maküler tarzda izler; leke şeklindedir, daha kısa sürede iyileşme özelliği gösterirler ve daha kolay tedavi edilebilirler. Skar tarzı izler ise deriden çöküklük ve kabarıklıkla kendini belli ederler, daha geç iyileşirler.

    Sivilce sonrası kalan bu izler, kişinin cilt yapısı, genetik yatkınlığı ve sivilcenin şiddeti ile doğrudan ilişkilidir. Cildinde ciddi sivilceleri olan kişilerin iz sorunu yaşama riskleri yüksektir. Sivilceler, sadece fiziksel değil psikolojik olarak da ciddi sorunlar yaratabiliyor.


    Sivilce İzi Tedavi Yöntemleri

    Tedavi yöntemleri açısından bir çok başlıkta ele alınabilcek sivilce izi tedavi uygulamalarını, kısa sıralamak gerekirse; Dermabrazyon uyulaması ile cildin üst kısmının mekanik olarak aşındırılması , Dermal Dolgu işlemi ile özellikle çukurların doldurularak ciltle eşitlenmesi, Doku nakli ile küçük çaplı cerrahi işlemler ve Doku kaybından dolayı oluşmuş atrofik skarların tedavisinde kullanılan, yumuşak Doku Arttırımı işlemleri olarak klinik başlıklarda sıralanabilir.

    Klinik uygulamar olarak bu işlemlerin her birinin zamansal ve maddi açıdan handikapları olmakla beraber, ciltte kalıcı başka izlere sebeb olabilmeleri ve kişiden kişiye değişen doku farklılıklarından kaynaklı sonuçları istenen kalite olmama ihimalide azımsanmayacak boyuttadır.

    Bu yöntemlerin dışında bitkisel kür ve peeling yöntemleride tedavi metotdları arasında sayılırken çogu zaman bu uygulamalarında, sadece sivilcenin yarattığı tahribatı haifletmek amaçlı bitkisel terapi etkisine sahip olması ve kesin çözüm için yeterli olmaması uygulama amacına yetersiz kalmaktadır.

    Ancak bu yöntemlerin dışında , son dönem artan vakalarla beraber bilinirliğide giderek artan Kimyasal peeling uygulamarı, dikkatleri çekmektedir. Hem kişinin kendi başına yapabileceği basitlikte hemde cildin ve sivilcenin yapısına bağlı olarak derecelendirilebilen TCA – Kimyasal Asit Peeling yöntemleri, zamansal ve maddi olarak sunduğu olanaklarla giderek artan bir rağbet görmektedirler.


    TCA Peeling Nedir ?
    Sivilce İzi gidermede TCA


    TCA Bir asit türüdür. Labarauar ortamında hazırlanan bir asit olan TCA Peeling ürünü olarak deiyonize suda çözelti haline getirilerek Uygulandığı üst tabakadaki deriyi yakarak derinin kurumasını ve ardından soyulmasını sağlayan bir asit solisyonu olarak kullanılır.

    TCA (trikloroasetik asit) peelingle özellikle, cilt lekeleri, gözenekler, doğum izleri, faça izleri, jilet izleri, dikiş izleri, cilt kırışıklıkları giderilmekte hatta dövme bile silinebilmektedir.

    TCA Peeling Nasıl Uygulanır

    Cilt yapısının hassasiyet ine bağlı olarak derecelendirilebilen TCA peeling uygulamasında ilk adım cilt tipine uygun derecelendirilmiş solisyonu seçmektir. Burada bilinmesi gereken en önemli durumun ilk uygulamada sorunun çözülmesini sağlamak amacıyla cildi zorlayan, gereğinden fazla oranlı soliyon ve cilde temas süresinin fazla olması gibi yaklaşımların kesinlikle tehlikeli olduğudur.

    Sivilce İzlerinin giderilmesinde kullanılacak TCA oranı % 20 ortalamarında olurken, ten rengi ve cildin hassaiyetine bağlı olarak % 30 oranına kadar yükselebilmekdir. Uygulama esnasında TCA solisyonu, öncesinde temizlenmiş olan bölgeye, cilde temas ettiğinden şüphe duyulmayacak biçimde 2 ila 4 dakika arasıda değişebilen sürelerde hafif darbelerle sürülmelidir.

    1-2 dakika içerisinde cildde oluşmaya başlayan iğne batıklarına benzer yada yanma gibi hafifi acı hissi yaratacağı önceden bilinmeli cidin zorlanmaya başladığı noktada 2 dakidan az 4 dakikadan fazla olmamasına özen gösterilerek uygulamaya son verilmelidir.

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Gençlik gider, sivilce izi miras kalır
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum SAĞLIK
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 01.Ekim.2011, 10:55
    2. Yetiştirme yurtları tarih oluyor
      Konu Sahibi Cemile ÖZTÜRK Forum GÜNCEL HABERLER
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 10.Ağustos.2011, 10:53
    3. MEB açıkladı: Düz liseler tarih oluyor
      Konu Sahibi candyfull Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 28.Haziran.2010, 19:58
    4. Demir eksikliği tarih oluyor
      Konu Sahibi Ayşe Turan BAL Forum SAĞLIK
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 10.Mart.2010, 23:02
    5. El izleri ile yapılan Dinazor
      Konu Sahibi Arz Forum BASKI-BOYA ÇALIŞMALARI
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 15.Ağustos.2009, 05:19

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş