Sırt Bakımının İncelikleri

Sırtınıza her mevsim özel ilgi göstermeniz gerekir. Yazın güneş ışınlarından etkilen cildinizde lekeler oluşabilir; kışın nemsiz kalan cildiniz kuruyabilir.


Kadife gibi pürüzsüz ve yumuşak bir sırta sahip olmak istiyorsanız önerilerimize göz atın!

Banyo sırasında sırtınızı hafifçe fırçalamak faydalıdır. Cildinizdeki ölü derilerin temizlenmesine, yağ birikmiş gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur. Bu işlem için mutlaka yumuşak bir fırça kullanmalısınız.

Uzun saplı doğal lifler vücut temizliği için idealdir. Sert dokulu keseler cildinizin yıpranmasına neden olur.

Tüm cilt tiplerinde sırt derisinin yağ oranı genellikle yüksektir. Siyah nokta, küçük sivilce gibi sorunlar görülebilir. Yağ oranını dengelemek ve cildinize kadifemsi yumuşaklık sağlamak için tanecikli arındırıcı ürünleri tercih edebilirsiniz.

Deniz tuzu, çilek, üzüm çekirdeği, limon kabuğu gibi içeriklere sahip hazır peeling ürünleri sırt bakımı için en uygun ürünlerdir. Hoş kokuları ve nemlendirme özelliğiyle pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Sırtınızı nemlendirmek için banyo sonrası krem ya da bebe yağı sürmeyi ihmal etmeyin. Cildiniz hafif nemliyken sürmek daha yüksek etki göstermesini sağlar.

Özel davetlere katılırken sırt dekoltesi olan bir kıyafet giyecekseniz sırtınıza simli vücut pudrası uygulayabilirsiniz.


.ALINTIDIR.