Saç Dökülmesini Önleyin!

Her sabah uyandığınızda yastığınızda ya da banyodan sonra saçınızı tararken dökülen saçlarınızı görüp üzülüyor musunuz? Sağlıklı yaşamak, formda kalmak, saç dökülmesini önlemek için dengeli beslenmeye bir adım atın!


Saç Bakımı
Saç bakımı için dışarıdan yapılan doğal saç bakım maskeleri etkilidir. Saçlarınızın sağlığını korumak için mutlaka içerden desteklemeniz gerekir. Meyve, sebze, yağsız kırmızı et, az şekerli gıdalar tüketmek saç dökülmesinin önlemektedir.

Kalp sağlığı için faydalı açık hava yürüyüşleri saçlarınız için de faydalıdır. Temiz hava ve oksijen saçlarınızın yenilenmesini sağlar.

Saç sağlığını doğrudan etkileyen vitaminleri beslenme planınıza dâhil ederek hem bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir hem de saç dökülmesini önleyebilirsiniz.

B Vitamini

B vitamini eksikliğinde saç derisini oluşturan hücrelerin dokusunda bozulmalar görülebilir. Saç derisinin yıpranması saç dökülmesini de beraberinde getirir.

Doğal B vitamini içeren besinler; süt, tahıllar, çilek, karaciğer, ıspanak, yumurta, yeşil sebze ve meyvelerdir.

A Vitamini

A vitamini eksikliği saç kökünde bozulmalara ve saç derisinde enfeksiyonlara neden olabilir. Yeterli miktarda A vitamini içeren besin tüketmek saç sağlığınızı korumaya yardımcı olur. A vitamini; vücutta depolanır ve yağda çözülür. İhtiyacınızdan fazla A vitamini almak gece körlüğü gibi yan etkilere neden olabilir.

Doğal A vitamini içeren besinler; ıspanak, havuç, kayısı, portakal, greyfurt, sarı renkli sebze ve meyvelerdir.

E Vitamini

E Vitamini hem cilt hem de saç sağlığını korumak, onarmak için en etkili yardımcılarınızdan biridir. E vitamini aynı zamanda A vitaminin yan etkilerini ortadan kaldırır.

Doğal E vitamini içeren besinler; badem, fındık, tahin, kıvırcık, nane, sivri biber, kereviz yapraklarıdır.

.ALINTIDIR.