Makyaj malzemelerini kullanacağınız kadar alın!

Bayanlar tarafından sürekli tercih edilen makyaj malzemeleri, kampanyaya girdiğinde veya çok daha ucuz fiyatlara tatmin edilebildiğinde bayanlar bir yerini iki, üç ve hatta beş adet aynı makyaj malzemesi almayı tercih ediyorlar. Ürünün açılmasının ve kullanılmaya başlanmasının ardından bakteriler, ısı ve ışık ürünün etkisini olumsuz şekilde etkilerken güzelleşelim derken cilt kanserine yakalanma riskimiz aslında sıkça artıyor.
Renkleri değişen veya kötü kokan makyaj ürünlerini kesinlikle çöpe atıp yenilerini almanız gerekiyor. Peki ama hangi ürünü kullanmaya devam etmeli, hangisini zamanı geldiğinde çöpe atmalısınız;
* Ruj: 2 ile 3 yıllık süreç içerisinde kullanım tarihi değiştirilebilir. Üzeri toz ile dolu olan ve kuruyan rujları kesinlikle çöpe atmak gerekmektedir.
* Fondöten: Açılmadığı sürece 2 ile 3 yıllık süreç içerisinde kullanılabilen fondöten, açıldığı taktirde ağır bir kokuyla karşı karşıya kalınıyor ve rengi git gide kararıyorsa çöpe atılmalıdır.
* Göz kalemi: Ömrü 6 ay ile 1 yıl arasında değişen göz kalemleri, kesinlikle en geç 1 yılda bir değiştirilmelidir.
* Pudra: Hava aldığı sürece kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan pudranın kullanım ömrü 2 ile 5 yıl arasında değişebilmektedir.
* Gözaltı kapatıcıları: 1 ile 2 yıllık süreç içerisinde kullanılabilir. Fakat kompakt şeklinde olanlar daha çabuk kurur ve bir zaman sonra kullanılamaz hale gelebilir.
* Allık: Aşırı sıcakta kuruyan allıklar çeşitli yöntemlerle kullanılarak vücuda enjekte edilmemeli ve derhal çöpe atılmalıdır.
* Far: Göz kapaklarında dağılmayan farlar göz sağlığımızı olumsuz etkileyebilir, bu nedenle dağılmayan farları kesinlikle çöpe atmamız gerekir.
* Parfüm: Açıldıktan sonra ömrü iki yıldır, en uzun sürede parfümleri saklamak isteyen kuru ve serin bir yeri tercih etmelidir,
* Oje: Açılmadığı sürece ömrü iki yıldır, katılaşmaya başlayan ojeler çöpe atılmalı ve kullanılmamalıdır.

alıntı...