[/B]






Münih merkezli endüstriyel tasarım ofisi Pilotfish, Ondo adını verdiği sıradışı konsept cihazıyla müzik tutkunlarına cep telefonları üzerinde müzik düzenleme imkanı tanımayı hedefliyor.

Müzik ve mobil iletişim cihazlarının çoğu zaman birlikte anıldığı bir çağda yaşıyoruz. Salt müzik dinlemeyi aşan ihtiyaçlar, mobil müzik alanında ilginç fikirlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Münih merkezli endüstriyel tasarım firması Pilotfish, oldukça ilginç bir fikirden yola çıkarak oluşturduğu konsept cihazını tanıttı. Üç adet çıkarılabilir müzik çubuğundan oluşan aksesuar takımıyla bir bütün oluşturan Ondo Phone, cep telefonu olmasının yanı sıra çubuklar sayesinde ses kaydedip cihaz üzerinde müzik düzenleme imkanı tanıyor.



Müzik çubuğunu gitarına tak kaydet
Cihazın üç satırda bilgi gösteren ekran bölümü parçalara ayrılabiliyor. Arka tarafında küçük kıskaçlar bulunan bu müzik çubuklarını sesinizi veya enstrüman çalarken müziğinizi kaydetmek için kullanabiliyorsunuz. Daha sonra bu çubukları cihaza takarak müziği düzenleme imkanına sahipsiniz. Orta bölümü esnek plastikten yapılan Ondo Phone, eğme ve bükme hareketleriyle müziğin yoğunluk ve hız gibi farklı değerleriyle anlık olarak oynayarak düzenleme yapma imkanı tanıyor. Bunun ötesinde, cihazın alt kısmında görüntülenen dijital döner tabla (turntable) ile DJ tarzında 'scratch' (plağı elle ileri geri alarak müziğe müdahale etme) imkanı da tanıyor.