Bazı cep telefonu bayileri, kayıt zorunluluğunu 'vurgun' aracı haline getirerek 30 TL karşılığı kayıt işlemi yaptırdığı belirlendi. Oysa bu iş ücretsiz yapılıyor.

Cep telefonu bayileri, kayıt zorunluluğunu ‘vurgun' aracı haline getirdi. Bazı bayilerin, abonelerden 30 TL'ye kadar para alarak, kayıt işlemi yaptırdığı belirlendi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu; (BTK) operatörleri, ücretsiz yapılacak kayıt işleminden para alan bayiler konusunda uyardı. BTK, geçen hafta yaptığı bir açıklamayla, 10 Kasım’a kadar kimlik ispatlayıcı belgelerle GSM operatörüne bildirim yapmayan SIM kartların kapatılacağını duyurdu. 7 gün açık kalacak hatların, beyan yapılmadığı takdirde 17 Kasım 2009'da tamamen susacağı vurgulandı.

OPERATÖRLERLE TOPLANTI

BTK, 10 Kasım'da Turkcell, Vodafone ve Avea üst yönetimiyle uygulamayı değerlendirdi, ortaya çıkan aksaklıkları masaya yatırdı. BTK; abonelerin vergi, resim,harç ve benzeri mali yükümlülüğe tabi olmaksızın abonelik sözleşmesi yapabileceklerini anımsatarak, bazı bayilerin abonelerden 5 TL, bazılarının 30 TL'ye kadar kayıt parası aldığı yönünde uyumlar ve ihbarlar geldiğine dikkat çekti. BTK, operatörleri, bu konuda gerekli önlemleri ivedilikle almaları için uyardı. BTK yetkilileri, kayıt yaptırmayan 500 bin dolayında abonenin cep telefonlarının kapatılacağını bir kez daha anımsatarak, İlgili aboneler, sürpriz yaşamak istemiyorsa öngörülen işlemleri bir an önce yaptırmalı dedi. (Habertürk)



-msn yaşam-