Çocuğunuzun Saç Bakımı

Çocuğunuz için saç fırçası ve tarak seçerken yumuşak düşünün. Bir saç fırçası yuvarlak yerine düz ve fırçanın kıllarının uçları yuvarlak olmalıdır

Bir lüle kütlesi de olsa, aşağılara kadar uzansa da her çocuğun saçının bakıma ihtiyacı vardır. Çoğu çocuk (ve onların aileleri) saç rutinlerinden nefret ettikleri için en azından gerekli bakımı yapmak önem kazanır:
Nazik gereçler seçin. Çocuğunuz için saç fırçası ve tarak seçerken yumuşak düşünün. Bir saç fırçası yuvarlak yerine düz ve fırçanın kıllarının uçları yuvarlak olmalıdır. Eğer çocuğunuzun saçları karışıksa fırçanın kılları uzun, sabit ve aralıklı olmalıdır. Taraklar ise aralıklı, acıtmayan dişli (tarakları kolunuzun içine sürerek kontrol edin, burası elinizden daha hassastır) olmalıdır. Dişleri geniş aralıklı olan bir tarak saçları aşırı kalın ya da kıvırcık olan çocuklar için özellikle önemlidir. Özellikle dolaşık, kıvırcık saçları açmak için üretilmiş bir tarak da işe yarayabilir.
Bir şampuan seçerken de yumuşak düşünün; hafif, gözleri yakmayacak şekilde üretilmiş olanları en iyileridir. Şampuan/saç kremi bir arada olan ürünler size bir adım kazandırır böylece yıkanma esnasında kıvranan çocuğunuz için en iyi çözüme ulaşmış olursunuz.
Saça nazik davranın. Fırçalamak derideki yağın yüzeye çıkmasına yardımcı olur ve kuru saçlılar için işe yarar bir yoldur. Ancak, saç ıslakken fırçalamak yerine taramayı tercih edin. Çocuğunuzun saçını tararken ya da fırçalarken bunu yumuşak hareketlerle yapın,çekiştirmekten kaçının. Geniş dişli bir tarakla karışıklıkları açmaya çalışın, diplerden başlayın, bir kerede bir bölümü yapın; Saçların kırılmasını ve kaybını önlemek için tokayla, at kuyruğu tutucularıyla ya da firketelerle sıkıca toplamayın ve hiçbir zaman uygun şekilde kaplanmamış bir lastik kullanmayın (sadece saçlarda kullanmak için özellikle üretilmiş olanları tercih edin)

Gerektiği Zaman Şampuanlayın

Saç derisinde olan yağ bezleri diğer tüm yağ bezleri gibi ergenlik dönemine kadar fonksiyonel olmadıkları için saçları her gün şampuanlamak yiyecek, kum ya da başka pisliklerden dolayı kirlenmediği ya da özellikle yağlı bir saç derisine sahip olmadığı sürece nadiren gereklidir. Özellikle saç derisi kuru olan bir çocuğun başını haftada bir kez yıkamak yeterli olabilir. Diğerleri için gün aşırı ya da üç günde bir yıkanmak iyi bir çözümdür. Daha sık yıkama, genellikle yazın saçlar daha çabuk yapış yapış olduğu zaman gerekli olabilir. İyice duruladığınızdan emin olun çünkü sabun kalıntıları kirler için bir mıknatıs görevi görebilir.


.ALINTIDIR.