Bilgisayar teknolojisinde yaşanan gelişmeler ve hizmetlerin internet ortamına taşınması vatandaşın internete olan ihtiyacını artırıyor.Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiyeíde internet kullanan kişi sayısını artımak için biz dizi çalışma yaptıklarını açıkladı. Kamu Yönetiminde eDönüşüm konulu Uluslararası eDevlet Tecrübelerinin Paylaşımı Konferansı yaklaşık 50 ülkeden gelen 300 katılımcıyla Antalya’da dün başladı. Dört gün sürecek konferansın açılışında konuşan Bakan Yıldırım, “Hangi işi yaparsa yapsın, kamu idarelerinin birinci görevi vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini artırmak olmalıdır” dedi. Artık ülkelerin klasik devlet yönetiminden bilgiyi vatandaşlarına ulaştıran bir yönetim yapısına hızla gittiğini ifade eden Yıldırım, bugün 39 milyon kişinin internet kullandığını, 2013 yılında bilgisayar okur yazarı olan kişi sayısını 60 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

KÜÇÜKLER BİZİ EĞİTİYOR

Yıldırım, bilgi toplumlarında klasik toplumlardan farklı bir süreç yaşandığına da işaret ederken, “Alfabetik sistemde büyükler küçükleri eğitirdi, şimdi küçükler büyükleri eğitiyor. Bilgi toplumu olma yönünde çocuklar eğitimin itici gücü oldular. Bizim yaşımızda ve bizden büyük olanlar bilgisayara karşı direnç gösteriyor. Demek ki zihniyet değişimine de ihtiyaç var” dedi.

E-HİZMET YAYGINLAŞTI

Bakan Yıldırım, vatandaşın bugün 156 farklı hizmeti devlet kapısına gitmeden internet aracılığıyla alabildiğini, gelecekte bunu daha da yaygın hale getireceklerini söyledi. Aynı zamanda vatandaşın internete erişimini artırmaya yönelik çalışmaları hızlandırdıklarını da belirten Yıldırım, otobüs terminalleri, halk eğitim merkezleri ve belediyeler gibi yoğunluk olan alanları internet erişim noktalarına dönüştüreceklerini bildirdi. Yıldırım, internetin yararlarının yanı sıra zararlarına da işaret ederken, yan etkilerini önlemek için BM bünyesinde uluslararası düzeyde koruma önlemlerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Yıldırım, “Aksi halde hayatımızı kolaylaştıran bu sistemler yarın toplumların geleceğini karartan silaha dönüşebilir” uyarısında bulundu.

Haber : Erdoğan SÜZER / ANKARA



-memurlarnet-