- Bakan Avcı: ''Son 10 yılda toplam 408 bin 47 öğretmen ataması gerçekleştirildi. Cumhuriyet tarihinde, bu kadarlık zaman dilimi içinde yapılan en büyük atama''

- İnsan Kaynakları Genel Müdürü Çolak: ''Atama sonucunda boş kalan kontenjanlar, öğretmenlerin 26. tercihleri doğrultusunda yapılarak, atamalar 40 bine tamamlanacak''




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 87 branşa 36 bin 837 öğretmen ataması yaptı.

Öğretmen ataması için bakanlığın Başöğretmen Salonunda tören düzenlendi. Törene, İstanbul'daki programları nedeniyle bulunamayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, telekonferans yoluyla katıldı. Törende ayrıca Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Müsteşar Yusuf Tekin ve Bakanlık bürokratları ile öğretmen adayları ve aileleri bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, törende yaptığı konuşmada, son 10 yılda toplam 408 bin 47 öğretmen atamasının gerçekleştirildiğini belirterek, bunun Cumhuriyet tarihinde, bu kadarlık zaman dilimi içinde yapılan en büyük atama olduğunu ifade etti.

Hükümet olarak öğretmenlere yönelik çok ciddi adımların atıldığını belirten Bakan Avcı, ''Hala yapacak çok şeyimiz var. İnşallah zaman içerisinde bunları peyderpey yapacağız'' dedi.

Bugün yapılacak atamalar sonucunda ataması yapılamayanların üzüleceğini ifade eden Bakan Avcı, öğretmen adaylarına ''Her şeyin hayırlısı olsun. Sonuç ne olursa olsun bunun hayırlı olmasını diliyorum. Atanacak öğretmen adaylarını da şimdiden tebrik ediyorum'' diye seslendi.

Atanan öğretmenlerin 11 Eylül'de uyum eğitimlerinin başlayacağını belirten Bakan Avcı, bu eğitim sırasında da öğretmenlerle biraraya geleceğini söyledi.

-Atamalar 40 bine tamamlanacak

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, bakanlığın büyük bir camia olduğunu ifade ederek, 145 branşta öğretmenin istihdam edildiğini belirtti. Bugün yapılacak atamalarda 87 branşa öğretmen alınacağını anımsatan Çolak, diğer branşlara ise boş kadro ve sınava giren olmaması nedeniyle atama yapılmadığını bildirdi.

Atama sonucunda boş kalan kontenjanlara, 26. tercihini işaretleyerek ''boş yerlere giderim'' diyen öğretmen adaylarının puan üstünlüğüne göre atamalarının akabinde gerçekleşeceğini anlatan Çolak, atamaların 40 bine tamamlanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Erdem ve Müsteşar Tekin, salondakilerden kura numarası için rakam istedi. Belirlenen kura numarasına göre yapılan atama sonucunda salonda, ataması yapılan öğretmen adayları sevinç çığlıkları attı. Bakan Yardımcısı Erdem, atamaların hayırlı olmasını diledi.

Minik bebeğiyle, eşiyle veya anne ve babasıyla atama sevincini paylaşan öğretmenler, göz yaşlarını tutamadı. Kimileri ise atama sevincini, cep telefonuyla yakınlarını arayarak paylaştı.

Atamaya 99 bin 514 aday katıldı, sonuçlara göre ise toplam 36 bin 837 öğretmen adayının ataması gerçekleşti.
Haber Kaynağı: MEB