Öğretmen adaylarının Kasım ayında ataama yapılacağı yönündeki beklentileri net bir cevap bulmuyor. MEB, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile yürütülen çalışmanın sonunda açıklama yapılacağını bildirdi.

‘Kasım’da öğretmen ataması yapılacak’ yönündeki beklenti nedeniyle öğretmen adaylarından Haber 7’ye çok sayıda mail geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu konudaki çalışmaların MEB, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı arasında yürütüldüğü ve süreç tamamlandığında gerekli açıklamanın yapılacağı yönünde oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yapılan bu açıklama dışında, herhangi bir açıklama yapamayacaklarını belirten yetkililer, çalışmanın sonuçlanmasını beklediklerini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde yapılan açıklama öğretmen adaylarını memnun etmese de şimdilik tek bilgi şu şekilde:

Basın Açıklaması

Daha önce basın ve yayın organlarında yer alan "Kasım'da öğretmen ataması yapılacaktır." İfadesine bağlı olarak öğretmen adaylarınca Bakanlığımıza bir çok telefon ve e-posta gibi iletişim araçları ile ulaşılarak bilgi edinmek istenilmektedir.

Bakanlığımız, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile bu konuda gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Konuya ilişkin süreç tamamlandığında Bakanlığımızın internet sayfalarında gerekli açıklama yapılacaktır.
Öğretmen adaylarımızın bilgilerine sunulur.