Rezzan Kİraz'dan burçların yorumları..


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Rezzan Kİraz'dan burçların yorumları..

  • #1
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU



    Rezzan Kİraz'dan burçların yorumları..






    BALIK:
    Balık bilinci, dünya hayatının insan zihnine sunduğu açıklamalardan aradığını bulamamış, başka alemlerden medet bekleyen bir bilinçtir. Aslında o, bilinen cevapların peşinde değil, akılca sınırları çizilemeyecek, enginlere uzanan derin cevaplar peşindedir. Balık aradığını gerçek dünyada bulamayacağını sezmiş, başkalarının çocukluk yıllarında bıraktığı hayal dünyasından kopmamaya karar vermiştir. Diğer burçlara göre, balık burcunun empatisi ve hisleri son derece kuvvetlidir.

    Kendini birilerine adaması, benliğin basit arzuları içinde sıkışmaktan son kaçışıdır. Kendini vakfederek ölümsüzleştirir, ben olarak yaşayıp bir hiç olarak ölmekten kurtulur. Çünkü başkaları için yaşayanlar, egoları için yaşanlar gibi bir tek ömür yaşayıp tüketmezler; aksine kendilerini dağıttıkları her bir hayatla varolur, sınırsızca ve sonsuzca varoluş kazanırlar. Balık burcu böyle duygusal bir idealizmi; olumlu ve faydalı bir biçimde hayata geçirir, ya da boş bir iddia olarak sürdürür.

    KOVA:
    Kova bilinci, genel geçer değerlere, ön kabullere ve ileri gelenlerin kurallarına alternatif açıdan bakabilecek: kuşkucu ve özgür bir bilinçtir. Bu bilinç, oğlağın gelenekçi değerlerini devrimcilikle karşılar, karşıt burcu aslanın asalet ve üstünlük değerlerini reddeder. Kova üstünlük diye sunulan bir şeyi kuşkuyla eleştirir, değer sistemlerini isyanla alt-üst eder. Aslında onun bu kabiliyeti, üstün körü kabul edilmiş değerleri sınama ve eleme imkanı sağlayan dahice bir kavrayıştan kaynaklanmaktadır. Kova karakteri yapıcı, idealler kurucu bir bilinç değil, ideal kabul edilen şeylerin aslında öyle olmadığını gören bir bilinçtir. Bu bilincin isyankar yapısı; gerçek ideallere ulaşmanın önündeki engelleri yıkma aşamasını teşkil eder.

    Kova, haksızlık ve ayrımcılığa karşıdır. İnsanların eşitliğine ve temel değerin insan özgürlüğü olduğuna inanır. Bu zihniyeti sebebiyle birçok yerleşik düşünceyler arası iyi değildir. Değerlerin ve mutlak hakikat diye sarıldığımız gerçeklerin özgür akılla denetlenmesi gerektiğine inanır. O zaman inanca ve değerlere, riyakarca ve alışkanlıktan kaynaklanan bağlılıkla değil, samimiyetle ve isteyerek yönelir. Duygularıyla ve çıkar bağlarıyla değil, üstün bir akılla gereğine inandığı için itaat eder.

    OĞLAK:
    Zirve şahsiyeti inşaa etmenin bir tırmanma çalışması olduğunu temsil eder. Oğlak burcu bu yüzden varlığını bir yükselme çabası olarak duyar. Oğlak burcu, yay karakterinin ideallerini ve üstünlük çabalarını hayata geçirebilmenin, bir disiplin ve çalışma istediğini sezmiştir. Yayın hayalci iyimserliğine nazaran ayakları yere basan Oğlak, yere daha sıkı basarak ve hep adımını daha yükseklere atarak ilerlemeye çalışır. Bu arzusuna ulaşmanın isteyeceği emeği, sabrı ve kısıtlamaları fark etmiş, bunlar için hazlarından ve rahatından vazgeçmeyi kabullenmiştir. Çünkü ona göre saygı duyulan üstün biri olmak, her türlü sıkıntıya değer.

    Varlık bilinci Oğlak' ta sorumluluk bilincine dönüşmüştür. O saygın olmayı görev telakki etmekte, bu sorumluluğunu hakkıyla yerine getirmeyi vicdan borcu saymaktadır. Oğlak varlık ve özgürlük bilincini, hazlardan ve arzulardan kurtuluş, onlar uğruna insanlık onurunu kurban etmekten kaçınma olarak duymaktadır.

    YAY:
    Yay bilinci, akrebin analizci bilincini tamamlayan birleştirici tüme varım bilincidir. Yay burcu, insanın arayışını temsil eder. Yay karakteri, kainatın bütün gerçeklerinin manasını kendisinden aldığı tümel hakikati aramak için geniş bir görüş ve birleştirici bir zihin yapısı taşır. Yay, "anlamanın" peşindedir, bu yüzden de bir şeye inanır ve inandığı sisteme göre değerler belirler. Bu değerler Yay burcunun kendisine özgüven duyması için gerekli erdem duygusunu da sağlayacaktır. Yay neyi erdem olarak belirlemişse onu gerçekleştirir, bölyece inancıyla uyum içinde olmanın öz güvenine sahip olur. Bu özgüven Yayın olmazsa olmazıdır.

    Yay, inandığı değer sistemi için ne gerekiyorsa onu yapmak için sınır tanımaksızın cesurdur. Yay karakteri saftır,taşkındır ve abatıcıdır.

    AKREP:
    Akrep burcu, varlık duygusunu sonsuzluğa taşımanın bilincidir. Kalıcılık arzusunun mutlak son ölümle tehdit edilmesi akrebi endişelendirmez. Çünkü o ölümden sonra var olmanın bilincidir. Akrep karakteri; ismini aldığı hayvanın tuhaf davranışıyla sembolize edilen derin sezgilerin ve ölüm ötesi ihtirasların simgesidir.

    Akrebin sembolize ettiği fedakarlık, benliksizce ve kendisini bırakmış bir fedakarlık değildir. Aksine Akrep kendisini öldürürcesine fedakarca taraftarlığını yaptığı sevdikleri için, düşmanlarını ve rakiplerini yok edecek kadar acımasız bir benlik şuuruna da sahiptir.

    Akrep burcu, derin ve güçlü ihtirasların, bunları gizlice taşımanın ve bunlar uğruna büyük devrimleri göze almanın sembolüdür. Birçok Akrep burçlu insanın hayatı önemli başlangıçlar için eskiyi yıkması ve yok etmesi gerekebilir. Akrep burcuna bu yıkıcı güç yeni başlangıçlar yapabilmesi için verilmiştir

    TERAZİ:
    Terazi bilinci, varlık bilincine karşıdan bakabilen, kendinin varlığı konusunda daha ılımlı bir çizgide olmanın bilincidir.

    Terazi bilinci: tıpkı iki kollu bir terazi gibi kararlarını tartıp durmaktadır. "yapsam mı, yapmasam mı ?" veya "söylesem mi, söylemesem mi ?"
    Bazen bir kol ağır basar, hemen arkasından diğer kol, böylece Terazi kararsızlık içinde bocalar. Çok hassas bir denge ile sağlanacak mükemmel bir ahengin peşindedir Terazi. Çünkü Teraziler, ahengin; kusursuzca güzelliğin temeli olduğunun bilincidir.

    Aslan' ın üstün nitelikler peşinde koşması, başağın kusursuzluğu en ince ayrıntılarda aramasından sonra Terazi bir şey keşfetmiştir. Kusursuz bir şey yoktur, ancak her şey uyumlu olduğu kadar güzeldir.

    Terazi burcu, uxlaştırıcı ve barışçıdır. Adaleti, her konuda orta yolun güzelliğini tavsiye edicidir.

    BAŞAK:
    Başak burcu, temizliğin, yardım severlik ve çalışkanlığın burcudur. Tüm bu iyi yönlerinin yanında en soğuk, eleştirici ve sosyal uyum konusunda sıkıntılı burç olduğu kabul edilir.

    Başak bilinci, ayırt etme ve ayrıntıyı sezme kabiliyetinde bir bilinçtir. Bir şeyi diğerinden ayıran, kusurlu veya üstün kılan her ayrıntı, başağın dikkatini çekmekte gözünden kaçmamaktadır. Aslan'ın üstünlük bilinci, detayları değil, genel muhtevanın üzerine hakimken, başağın kusur bilinci her ayrıntıyı yakalamaktadır.

    Başak burcuna ismini veren buğday başakları, olgunlaştıkça boynunu büken, biçilince samanla tanesi birbirinden ayrılarak farkl sahalarda kullanılan çok yararlı bir metadır. Başak bilinci de, olgunlaştıkça tevazu kazanmanın sembolüdür.

    YENGEÇ:

    Yengeç Burcu, duygusallığın ve dolaylılığın burcudur. Çok duygusal ve değişken bir yapıya sahip olan Yengeç karakteri, hızla değişen duygularımızı sembolize eder.

    Yengeç karakteri son derece merhametli ve empati sahibi bir yapıdadır. Kuvvetli sezgileriyle kelimelere dökülemeyecek manaları hisseden Yengeç karakteri, hayatı bu şekilsiz ve sessiz kelimelerle çözümler. Bilinç yapısı açısından bir Yengeç, akli kavramlardan ziyade sembolleri ve benzetmeleri kavramaya yatkındır. Bu bilinç, kainattaki çokluk ve nesnelliği çözümleyip birleştirir, soyut manalara eşittir.

    ASLAN:
    Aslan Burcu, kralların burcu olarak bilinir. Koç Burcu insanı hakkını savunmak için tepki gösterir, rekabete girişir ve sonunda savaşır. Aslan burcu ise benliğini ve savunma alanını, gururuyla ve karşı tarafı rekabete girmekten vazgeçiren despotça tavırlarıyla korur. Aslan karakterinin karşısına dikilip hakkını istemek zaten büyük bir cesaret ister.

    Aslan burcu varlığının net bir şekilde şuurundadır. Öyle ki kainatın en gerçek varlığının kendisi olduğunu, her şeyin onun için var edildiğinin, her şeyi yönetip hakim olmanın en tabi hakkı olduğunun apaçık farkındadır.

    İKİZLER:
    İkizler Burcunu ,birbirine zıt ikiz kardeşler karakteri simgeler. Sürekli konuşup tartışan bu ikiz kardeş gibi İkizler karakteri de konuşkan, fikir alış-verişini, tartışmayı ve sohbet etmeyi seven bir mizaçtır. Eski milletler İkizler burcunu hatiplerin ve katiplerin burcu olarak görmüşlerdir.

    İkizler burcu, daha önceki burçların hayatı manalandırma biçimlerine farklı bir bakış açısı ekler. Burnunun ucunu göremeyecek kadar macerasına kendini kaptırmış Koç karakteriyle, yaşamın hazzına kendini bırakmış Boğa karakterinin aksine İkizler, çevresine bakmakta, kainatı okumaya ve kendi varoluşunu kainatın şifresi içinden çözümleyerek çıkarmaya çalışmaktadır.

    BOĞA:
    Boğa Burcu 2010' a girerken genel durumu ve yeni yorumları :

    Boğa burcu, Koç burcunun aksine en barışsever, en sakin ve kararlı karakteri temsil eder.

    Bütün insanlarda mal biriktirip, güzel ve sağlam ev, eşya sahibi olup, iyi giyinip güzel görünerek dünyevi bir kalıcılık ve refah elde etme arzusu vardır. Ancak Boğa' nın benliği için bu arzu, varolmanın temel tadıdır. Varolmayı bir çaba ve süreven sayan koç burcu'nun aksine, boğa burcu var olmayı bir tat ve huzur hali kabul eder. Korunması gereken dinginlik ve kalıcılık, tadına varılması gereken hoşluk ve güvenlik olarak görür. Oysa hayat Koç' un kavgasından ibaret olmadığı gibi Boğa' nın sükunundan da ibaret değildir. Her burç hayatın bir yönünü bilinçlerine aksettirirken, diğer yönlerini diğer yönlerini ihmal ettirmektedir.

    KOÇ:
    Koç burcu insanı, Güneş' in en erkeksi ve en şiddet yanlısı burçta bulunduğu dönemde doğmuştur. Koç Burcu' nun temsil ettiği ruh hali, eskiden beri "kan dökücü ve kavgacı" bir ruh hali olarak kabul edilir. Aslında Koç karakterinin temel vasfı, varlığını, benliğini ve haklarını savunma bilincidir. Öyle ki, haklarını müdafaa ederlerken büyük riskleri göze alabilirler.

    İnsan ruhu sonsuzluğu istediği için kısıtlı bir zamana sığmak istemez, ölümü büyük bir düşman olarak görür. Ancak ölüm çaresizce varacağımız mutlak sonumuzdur. O halde bu düşmana karşı savunmamız, bilinen kaçma ve savaşma yöntemlerinden farklı olacaktır. Koç buçları , hayat sermayesini gerçek hedefin elde edilmesine kullanmayı , böylece hayat serüveninin amacını gerçekleştirmeyi tercih eder.

    Koç' un temsil ettiği karakter: dünya' da bulunmanın büyük bir macera olduğunun farkındadır. Var olma bilinciyle dopdolu olan bu kişilik, bu varlığa ne gibi bir hedef belirlemişse onu gerçekleştirmek için büyük çabalar harcayabilir, büyük fedakarlıklar yapabilir.
    Yeter ki hayat amaçlarını doğru seçmiş olsun..

    Alıntı
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #2
    Kübra AKÇİMEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Haziran.2009
    Nereden
    umut şehrii
    Mesajlar
    16,879
    @Kübra AKÇİMEN







    BALIK:
    Balık bilinci, dünya hayatının insan zihnine sunduğu açıklamalardan aradığını bulamamış, başka alemlerden medet bekleyen bir bilinçtir. Aslında o, bilinen cevapların peşinde değil, akılca sınırları çizilemeyecek, enginlere uzanan derin cevaplar peşindedir. Balık aradığını gerçek dünyada bulamayacağını sezmiş, başkalarının çocukluk yıllarında bıraktığı hayal dünyasından kopmamaya karar vermiştir. Diğer burçlara göre, balık burcunun empatisi ve hisleri son derece kuvvetlidir.

    Kendini birilerine adaması, benliğin basit arzuları içinde sıkışmaktan son kaçışıdır. Kendini vakfederek ölümsüzleştirir, ben olarak yaşayıp bir hiç olarak ölmekten kurtulur. Çünkü başkaları için yaşayanlar, egoları için yaşanlar gibi bir tek ömür yaşayıp tüketmezler; aksine kendilerini dağıttıkları her bir hayatla varolur, sınırsızca ve sonsuzca varoluş kazanırlar. Balık burcu böyle duygusal bir idealizmi; olumlu ve faydalı bir biçimde hayata geçirir, ya da boş bir iddia olarak sürdürür.


    paylaşım için teşkkürlerr gülşah hocam

  • #3
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    BOĞA:
    Boğa Burcu 2010' a girerken genel durumu ve yeni yorumları :

    Boğa burcu, Koç burcunun aksine en barışsever, en sakin ve kararlı karakteri temsil eder.

    Bütün insanlarda mal biriktirip, güzel ve sağlam ev, eşya sahibi olup, iyi giyinip güzel görünerek dünyevi bir kalıcılık ve refah elde etme arzusu vardır. Ancak Boğa' nın benliği için bu arzu, varolmanın temel tadıdır. Varolmayı bir çaba ve süreven sayan koç burcu'nun aksine, boğa burcu var olmayı bir tat ve huzur hali kabul eder. Korunması gereken dinginlik ve kalıcılık, tadına varılması gereken hoşluk ve güvenlik olarak görür. Oysa hayat Koç' un kavgasından ibaret olmadığı gibi Boğa' nın sükunundan da ibaret değildir. Her burç hayatın bir yönünü bilinçlerine aksettirirken, diğer yönlerini diğer yönlerini ihmal ettirmektedir.


    teşekkürler canım..

  • #4
    Sevim ERGENE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    6,952
    @Sevim ERGENE







    Alıntı Alıntı
    KOVA:
    Kova bilinci, genel geçer değerlere, ön kabullere ve ileri gelenlerin kurallarına alternatif açıdan bakabilecek: kuşkucu ve özgür bir bilinçtir. Bu bilinç, oğlağın gelenekçi değerlerini devrimcilikle karşılar, karşıt burcu aslanın asalet ve üstünlük değerlerini reddeder. Kova üstünlük diye sunulan bir şeyi kuşkuyla eleştirir, değer sistemlerini isyanla alt-üst eder. Aslında onun bu kabiliyeti, üstün körü kabul edilmiş değerleri sınama ve eleme imkanı sağlayan dahice bir kavrayıştan kaynaklanmaktadır. Kova karakteri yapıcı, idealler kurucu bir bilinç değil, ideal kabul edilen şeylerin aslında öyle olmadığını gören bir bilinçtir. Bu bilincin isyankar yapısı; gerçek ideallere ulaşmanın önündeki engelleri yıkma aşamasını teşkil eder.

    Kova, haksızlık ve ayrımcılığa karşıdır. İnsanların eşitliğine ve temel değerin insan özgürlüğü olduğuna inanır. Bu zihniyeti sebebiyle birçok yerleşik düşünceyler arası iyi değildir. Değerlerin ve mutlak hakikat diye sarıldığımız gerçeklerin özgür akılla denetlenmesi gerektiğine inanır. O zaman inanca ve değerlere, riyakarca ve alışkanlıktan kaynaklanan bağlılıkla değil, samimiyetle ve isteyerek yönelir. Duygularıyla ve çıkar bağlarıyla değil, üstün bir akılla gereğine inandığı için itaat eder.
    TAM DA BENİ ANLATIYO TEŞEKKÜRLER BİLGİLENDİRME İÇİN
    ÖNCE OKUL ÖNCESİ 9 YAŞINDA!

  • #5
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    rica ederim arkadaşlar..
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #6
    Meltem YANIKOĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Mart.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    16,374
    @Meltem YANIKOĞLU







    Koç' un temsil ettiği karakter: dünya' da bulunmanın büyük bir macera olduğunun farkındadır. Var olma bilinciyle dopdolu olan bu kişilik, bu varlığa ne gibi bir hedef belirlemişse onu gerçekleştirmek için büyük çabalar harcayabilir, büyük fedakarlıklar yapabilir.
    Yeter ki hayat amaçlarını doğru seçmiş olsun..


    BU TAM BENİ İFADE EDİYOR AMA KAVGACI, SAVAŞÇI FALAN DEĞİLİM BEN YAA

  • #7
    Ülkü DUYSAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Mart.2009
    Mesajlar
    2,476
    @Ülkü DUYSAK







    BOĞA:
    Boğa Burcu 2010' a girerken genel durumu ve yeni yorumları :

    Boğa burcu, Koç burcunun aksine en barışsever, en sakin ve kararlı karakteri temsil eder.

    Bütün insanlarda mal biriktirip, güzel ve sağlam ev, eşya sahibi olup, iyi giyinip güzel görünerek dünyevi bir kalıcılık ve refah elde etme arzusu vardır. Ancak Boğa' nın benliği için bu arzu, varolmanın temel tadıdır. Varolmayı bir çaba ve süreven sayan koç burcu'nun aksine, boğa burcu var olmayı bir tat ve huzur hali kabul eder. Korunması gereken dinginlik ve kalıcılık, tadına varılması gereken hoşluk ve güvenlik olarak görür. Oysa hayat Koç' un kavgasından ibaret olmadığı gibi Boğa' nın sükunundan da ibaret değildir. Her burç hayatın bir yönünü bilinçlerine aksettirirken, diğer yönlerini ihmal ettirmektedir.


    Ben de BOĞA burcuyum.
    Teşekkürler paylaşım için.
    <center><marquee behavior=alternate>ÖNCE OKUL ÖNCESİ 2 YAŞINDA!</marquee><br><a








    ******ESERLERİM KULLANILDIĞINDA, ALTINA ADIMIN EKLENMESİNİ RİCA EDİYORUM******

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. KİRAZ AĞACI
      Konu Sahibi şirinöğretmen Forum PROJE-GRUP ETKİNLİKLERİ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 03.Haziran.2011, 22:36
    2. KİRAZ AĞACI
      Konu Sahibi Meryem YILDIZ Forum ÖYKÜ-MASAL VE HİKAYELER
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 11.Aralık.2010, 17:40
    3. YARAMAZ MEYVE KİRAZ
      Konu Sahibi Meryem YILDIZ Forum ÖYKÜ-MASAL VE HİKAYELER
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 09.Aralık.2010, 22:50
    4. Dalları Bastı KİRAZ :)
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum BOYAMA SAYFALARI
      Cevap: 11
      Son Mesaj : 31.Temmuz.2009, 14:23
    5. Burçların arapçaları =)
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum ASTROLOJİ - BURÇ - FAL
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 21.Temmuz.2009, 17:07

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş