Talih kuşu Aşka Konmazsa! (2.Bölüm)

Geçen 5 yıl içinde, Nalan ve Murat’ın ilişkisi yara almıştı. Nalan, sahip olduğu en değerli varlıklarına, yani çocuklarına karşı aşırı titiz, neredeyse hastalıklı bir anne olmuştu.

2.Bölüm

Murat, için için Nalan’ın kendisi kadar aşık olmadığını biliyordu. Bunu değiştirmek adına yanlış taktikler uyguluyordu. Her gece sevişmek istiyordu. Nalan içinse, bu durum bir görev haline gelmişti. Gün geçtikçe cinsellikten ve Murat’tan soğumaya başlamıştı.

Artık Murat’ın kendine dokunması tüylerini ürpertiyor ve neredeyse midesini bulandırıyordu. Akşamları televizyon karşısında sızıp kalması için dua ediyordu. Murat salon koltuğunda uyuyakalırsa, hiç sesini çıkarmadan odaya gidiyor ve sabaha karşı uyanıp yatağa gelmemesini diliyordu.

Aralarındaki bu sessiz savaş hiçbir zaman konuşulmadı. Zaten artık neredeyse hiç konuşmuyorlardı. Her evliliğin bu hale geldiğini, kendilerine özel bir durum olmadığını düşünüyordu Murat. Erkek arkadaşlarıyla sohbet ettiği zamanlarda, hepsinin karısını kötülediğini ve bekarlık günlere dönmek istediklerini duyuyordu. Demek ki, tüm evlilikler aynı sona ulaşıyordu.

Evlilik yıldönümlerinden bir hafta sonra Murat’ın babası vefat etti. Murat hayatının en büyük darbesini almıştı. Uzun süre kendini toparlayamadı. Nalan, eşinin düştüğü durumu görüyor ancak ne yapsa yardımcı olamıyordu.

Önceleri sadece gevşemek için bir kadeh içtiği içki, zamanla Murat’ı ele geçirdi. İlk başlarda düzenli olarak her akşam, sonra neredeyse günün tüm saatlerinde içmeye başladı. Çocuklarını ve evini unuttuğu gibi, iş yerinede gitmiyordu.

Zamanla piyasadaki çekleri karşılıksız çıkmaya, senetleri tahsil edilmemeye başladı. Maaşlarını alamayan çalışanlar birer birer ayrıldılar. Murat iflasın eşiğine geldi.

Nalan önceleri eşine yardımcı olmak için uğraşsa da, o da bıkmıştı. Gece yarıları kapıya gelen alacaklılar, ödenmeyen okul giderleri derken, Nalan çocuklarını alıp evi terk etti.

Ailesinin yanına sığınan Nalan’a orada da huzur yoktu. Murat içip içip kapıya dayanıyor. Sokakta bağırıp, Nalan’ın ailesini etrafa karşı rezil ediyordu. Nalan mahkemeye başvurdu. Artık boşanmak ve bu sefil evlilikten kurtulmak istiyordu.

Bir sabah erken saatte aldığı haberle sarsıldı Nalan. Muhtemelen yine alkollü olarak araba kullanan Murat, sahil yolunda kaza yapmış ve arabasıyla denize uçmuştu. Donup kaldı Nalan yerinde, aklına ilk gelen çocuklarına bu haberi nasıl vereceğiydi. Sonra içini garip bir huzur kapladı, kurtulduğunu düşündü. Bir yandan gözünden akan yaşlara engel olamıyor, diğer yandan aklından geçen düşünceler için kendini suçluyordu.

Birkaç ay sonra Nalan ve ailesi mahalleden taşındılar. Sonra Nalan’a ne oldu, nasıl bir hayatı oldu kimse bilmiyor. Ancak ben çocukken yaşanan bu hikayenin bir trajedi olduğu kesin. Yani, talih kuşu öldü; aşk ise o kapıya hiç uğramamıştı…

Candan Ünal