Sevgiliyle Bir Bahar Akşamı Düşü!


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Sevgiliyle Bir Bahar Akşamı Düşü!

  • #1
    Ayşe Turan BAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27.Şubat.2009
    Nereden
    Türkiye'nin kalbinden
    Mesajlar
    12,566
    @Ayşe Turan BAL



    Sevgiliyle Bir Bahar Akşamı Düşü!





    Sevgiliyle Bir Bahar Akşamı Düşü!

    Hayat dediğin kısa bir an gibi, fark edemeden bitiyor. Geçmiş ne kadar hızlı geçtiyse, gelecek de aynı hızla yaklaşıp bir gün geçmiş olacak.


    Yaşamın süratine yetişemediğim veya altında ezildiğim zamanlarda düşünüyorum, neden buradayız? Hepimizin farklı dertleri, farklı hayalleri ve istediği bir hayat şekli var. Çoğumuz düşlerimizin tamamını başaramıyoruz. Başardıklarımızın ise, gerçekten istediklerimiz olduğu şüpheli.

    Benim hayalim bahçe içinde bir ev, öyle büyük, gösterişli olmasına gerek yok. Mütevazı, sade ama şirin bir evde yaşamak istiyorum. İstanbul’a aşık bir kadın olmakla beraber, bu şehrin içinde yaşarken tadına varılamadığını da görüyorum. Büyük şehirde yaşamak, tüm olanaklarından faydalanmak demektir. Oysa bu şehrin koşuşturması hiçbir şeyin tadına varmaya müsaade etmiyor.

    İstanbul’u tamamen terk edemem ancak şöyle bir saatlik mesafede oturabilirim. Hani birisi kalk akşam yemeğe gidiyoruz dediğinde, normalden yarım saat evvel yola çıkmak zor olmaz. Ama biraz huzur ve kendime dönüş için, uzaklaşmak güzel olur sanırım.

    Yerini ve evi bulduktan sonra bir de araba lazım. Gece canım sıkılınca, atlayıp dostlara gelebilme özgürlüğüm olmalı. O da tamamsa, o güzel evde yalnız uyumamak sorununu halletmek gerekecek. Aslına bakarsanız, diğer her şey maddi olarak çözülebilir ancak şu kolunda uyunması istenilen arkadaşı nereden bulacağız? Çünkü benim istediğim o arkadaşın fazla özelliği olması gerekiyor.

    Şimdi diyeceksiniz ki, senin vasıfların ne ki? Ya gönül bu işte! Madem olacak iyisi olsun diye hayal ediyor. Ona da mani olamam ki! Gözümün önüne gelen resimde, ben ve sevgili sevgilim bahçede oturmuşuz. Bir bahar akşamı, rüzgar tatlı tatlı esmekte. Sevgiliciğime bir hırka getiriyorum, omuzlarına örtüyorum, üşümesin diye. O hırkanın da ne manası varsa, her hayalimin ortasından çıkıverir. Neyse, mutfakta iki fincan kahve pişiriyorum. Kokusu rüzgarla bahçeye kadar ulaşıyor. “Ellerine sağlık hanım” diyor sevgili sevgilim, uzanıp kahvesini alırken.

    Bir salıncak atmışız bahçeye, çok şanslıysak bir de dere akmaktadır çitin kenarından. O gün duyduğum zararsız dedikoduları anlatıyorum. Bıyık altından gülümsüyor. “Siz kadınlar ne kadar bayılıyorsunuz dedikoduya” diyor ve kendi soruyor hikayenin devamını. O zaman da ben gülümsüyorum. İkimizin elinde kitaplar, tartışıyoruz. Mevlana’yı, Unamuno’yu, Fuzuli’yi, aşkları, ilişkileri, kadınları, erkekleri, başkaldırışları, tarihi, geleceğimizi…

    Bu kadar basit bir hayal aslında, olmaz değil! Ancak sorun şurada ki, ben içinde hem kalp, hem mantık olan adamlara sevdalanıyorum. Biraz babacan, biraz otoriter ama mutlaka akıllı ve kültürlü! Bilmediğim dünyaların kapılarını birlikte açalım istiyorum. Ya da o önden gitsin, bana yolu göstersin. Böyle bir adam tanıyorsanız, lütfen bana yollayın, şu zavallı gönlüm yeniden sevmeyi öğrensin.


    .ALINTIDIR.

  • #2
    tuqB@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.Kasım.2009
    Mesajlar
    10
    @tuqB@







    çok güzelmiş yaaa:S bana da gönderebilirsiniz sewdiğini hiç bırakmayan birisi olsun yaaa :S:S

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. BAHAR
      Konu Sahibi kelebek1771 Forum ŞİİRLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 19.Ocak.2012, 18:12
    2. bahar temizliğii
      Konu Sahibi BURCU-BAŞKAL Forum SINIFINIZI TANITIN
      Cevap: 9
      Son Mesaj : 31.Ağustos.2010, 11:48
    3. Sonbahar Akşamı...
      Konu Sahibi DarkMagic Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 05.Ağustos.2010, 01:43
    4. DÜŞÜ
      Konu Sahibi rmzneelf Forum ŞİİRLER-YAZILAR
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 06.Haziran.2010, 20:21
    5. Bahar Çiçekleri
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum KAĞIT İŞLERİ-KATLAMA
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 19.Nisan.2010, 22:31

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş