Zamansızlıkta tükenen hayatlara rağmen vakit kalmazken yaşanacaklaravadesini doldurup kaldırıyoruz çekmecelere yerigöğü.Çekimsiz samimiyetsiz yoktan yere.. Oturuşların rahatsızlığına rağmen bacak bacak üstüne atıp tehlikeye kucak açmak bu.Güveni sıfırlanmış bedenlerde korkusuz korkaklık.
Ritmine ayak uydurmaya çalışırken zamanın tükeniyor bol dumanlı nefesler.Ne vardı sanki; akreple yelkovan aşk yaşasalardı ve hiç ayrılmasalardı.. Biraz olsun demlenmeye vakit kalırdı belki.Yine mi tükendik? Yine mi güzeliz yine mi çiçek..
Her yağmur bir geçiş aslında ve her düşen damla bir parça.İçinden ciğerini söken onlara inat bir parça daha bir daha...
Ruhunu teslim etmiş yaşsız kamelyalar altında gökyüzünden izler bırakıyor her parlayan nokta.Uzaklardan okunuyor adsız yerlerden gelen bir isim.Yersiz yurtsuz yüzen gemilerde kalır aşk.
Bir filmi daha sarıp koyacaksın cebe; boşa doldur doluya bak bulutlara sar yağmura inan beni dinleme sen..
Alıp verilemeyen şeyleri sıralarken bana çiçeklerden söz et bana benden.
Bir çiçek dürbününden bakarken sen hayata ben yine tüm gizli kalmış gülmelerimle gülüyorum.Kaç kez vazgeçtin kendinden? Kaç kez huzurlu kapadın gözlerini? Kaç kez boşlukta yüzdün sen?
Hiç kere..
Yok yere..
Ve kaç kez inanmayı denedin? Bir kedi mırıltısıyla sokuluyorum yanına ve soruyorum..
Ya kar yağarsa? Sırılsıklam olana dek uzanacağım günleri nereye saklayacağım.Unutma gidecektikdönüşü olsa da gidebilecektik.. Bir kadeh getir tokuşturmalıyız tam bu satırda.

İki iyi anlaşan ağaç sökülürken yerinden tüm ıssızlığıyla başbaşa kalıyor geceler.Birkaç fazladan kalp çarpıntısı hapı almalı burkulan tarafı iyice harcamak için.Siz insanlar böyle mi yaparsınız?
Bazen kopup gitmeli birileri
Bazen kopup gitmeli parça parça.
Bir kase topik
Bir boş sofra
Bir kadeh
Tek bir kadeh..
Şerefine dünya!
-bir çiçeğin yanından geçer gibi yaşamalıyız oysa-
Hadi bir sigara ver bana!

Ezginin Günlüğü yine eliyle koymuş gibi buluyor bamtelimi ve “ağladığın geceler” şarkı sözleri sıyla sigaraya susatıyor beni.Her cümlesi ayrı bir keşifayrı bir yolculuk olan bu şarkı sözlerinın en çok “bir sigara ver bana” sözleri etkiliyor beni.Sanki bir haykırış… bir çığlık… dert ortağı ararcasına.
Ve lafı dolandırmadan en zayıf hücremden vuruyor.Diyor ki ”ölüm dediğin aslında yalnızlıkmış bir sabah bir bakıyorsun herkes gitmiş.”Çok değil aslında istediği bir sigara sadece.Yani sigara değil de ortak acıların paydasında buluşacağı bir sigara sahibi.Geçmişinde oynadığı oyuncaklara kıymışkuru bir dal misali yeşiline hasret kalmış insanların rüyasında ellerine dokunmak sevginin.Sigara da değil de tek istediği dumanına karışacak başka bir sigara dumanı sadece....