Hayatın televizyona mecbur yaşandığı zamanımızda bir çocuk yetiştirmek ve onu hayata hazırlamak reklam arası zamanla kısıtlı olmamalı diyenler…

Bir düşünün elinizde mutfak yardımcısı bir kitap yaptığınız yemeğe 10gr tuz katmanızı söyler ve Siz kitaba olan tüm inancınızla kendinize bir iyilik yapıp 10 gr tuzu ayarlamaya çalışırsınız.Yemek kitabını yazan yazar her evin her mutfağını bilemez elbette genel olarak standart aile ekonomisi ve Mutfağı kale alınarak yazılan tarifler ve yaşam tarzından ibarettir.

Bir de çocuk yetiştirme kitapları var. Bu kitaplar arasında muhtemelen çok değerli kitaplar vardır.Size bir şeyler vermeye çalışırken yazar sizin çocuğunuzu değil olması muhtemel çocuk psikolojisi düşünülerek yazılmış olanlardır.Siz okuduklarınızı kendi çocuğunuzu deneme tahtası haline getirip ondan da kitaba uygun davranışlar beklediğiniz zaman hanginiz daha çocuk?siz mi çocuğunuz mu ? onu kesinlikle belirlemek gerekir.

Kendi ekonomik ve sosyal durumuz ne olursa olsun bilgiyi işin uzmanından alma şansımız var inanın bana siz çocukken bayıldığınız Tarkan serisi Türk filmlerini hiç kimse şiddet içeriyor diye sizin psikolojinizi düşünerek sansür koymadı(örneğin evebeynleriniz) .

Şimdi ise herkesin iyi yada kötü bir yetiştirme bilgisi mevcut en azından bu bilgiyi doğrulatmak yapılacak en doğru hareket olabilir.


ALINTI