Eşinizle ve çocuklarınızla ilişkilerinizde zaman zaman sıkıntıya mı düşüyorsunuz? Çözüm üretemez hale gelip, tüm sorunları siz mi üstleniyorsunuz? Bunu kendi başınıza yapmamalısınız!

Kızınızın ergenlik problemleri, oğlunuzun 2 yaş sendromu, eşinizin işi ile yaşadığı stres derken ( zaten eve yorgun gelmesi olasıdır.) kendini TV nin önüne atıp uyuması, tüm problemler ile durmadan, çabalayarak takılmış plak gibi üstesinden gelmeye sadece siz çalışmamalısınız.

Sorunları sadece siz mi üstleniyorsunuz?


Tüm sorunları, sizin üzerinizdeymiş gibi hissetmeniz, her şeyin üst üste gelmesi, sizi çaresiz bırakabilir. Bazen bir sorunla karşılaştığınızda olaya farklı açıdan bakabilecekken, konuların üzerinde takılıp kalıp, arkadaşlarınız ile konuları paylaşıp, hatta durumu çok ciddi görerek uzman yardımına kadar götürebilirsiniz.

Halbuki sorununuzun çözümsüz olmadığını, sakinleşip bir daha düşündüğünüzde cevapları bulabilirsiniz.

Kendinize kızarak karmaşıklık içinde boğulmaya devam ederken bulabileceğiniz çözümler olduğunu bilmelisiniz.

Bu gibi durumlarda yapmanız gerekenler:

Örneğin, kızınızın ergenlikte yaşadığı, kendi içine kapanması olayını sadece siz değil, eşinizinde; sizin gördüğünüz gibi görmesini, göremiyorsa konuyu eşinizle paylaşıp birlikte çözüm yolu bulmaya gitmelisiniz.

Çocuklarınıza eşit düşünce ile yaklaşmalısınız. Eşinizin duruma tepkisi ‘'ergenlik olur…’’ sakinliği ile yaklaşması, sizin ise fazla üzerine düşerek yaklaşmanız çözüm olamaz. Her olayda olduğu gibi bu olayda da kendinizi olayın içine tek başına atmamalısınız. Eşler iyi aile olmayı bilmeliler! Buda paylaşarak olmalı. İyi aile olmak paylaşmaktır.

Öncelikle, her olayda olduğu gibi bu olayda da hatayı, sorumluluğu ve çözümü tek başınıza değil yarı yarıya paylaşmalısınız. Tek başına aynı konu üzerinde durarak kalma hiçbir zaman çözüm yolu olamayacaktır. Eşiniz ile karşılıklı bir aile olduğunuzu, yapılacakları konuşarak, eşit sorumluluklarla paylaşmayı bilip, çözümleri getireceğini, sorunların birlikte üstlenildiğinde çözüme ulaştığını göreceksiniz.

alıntı