''Saygı'' Drama etkinliği Günlük plan


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

''Saygı'' Drama etkinliği Günlük plan

  • #1
    marifetlimuallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.Mart.2017
    Mesajlar
    1
    @marifetlimuallim



    ''Saygı'' Drama etkinliği Günlük plan





    YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

    Okul adı:
    Tarih:
    Yaş grubu (Ay):
    Öğretmen Adı:



    • Güne Başlama Zamanı
    Öğretmen güne öğrencilerini güler yüzle selamlayarak başlar.
    Öğretmen ve çocuklar sınıfın uygun bir yerinde çember şeklinde otururlar. Çocuklar birbirleriyle selamlaşır. Sınıfa sonradan gelen çocuklar sürece dahil edilir. Öğretmen çocuklarla birlikte o gün okula gelmeyenleri belirler. Öğretmen haftanın hangi günü olduğunu çocuklara söyler. O günkü hava durumu ve çocukların okula gelene kadar neler yaptığı gibi sorular sorarak çocukları sohbet etmeye yönlendirir.

    • Oyun Zamanı
    Güne başlama zamanı sona erdiğinde öğretmen çocuklara hangi öğrenme merkezlerinde oynamak istediklerini sorar. Çocuklar tercihlerini belirtir. Öğretmen, öğrencileri öğrenme merkezlerine yönlendirir ve öğrencilerini gözlemler.

    • Kahvaltı, Temizlik
    Kahvaltı zamanının gelmesiyle birlikte tüm çocuklar ellerini yıkamak ve varsa tuvaletlerini yapmak üzere lavaboya giderler. Temizlik sonrası sıra olunarak kahvaltı için yemekhaneye gidilir.

    • Etkinlik Zamanı
    • “Değerlerimiz (Saygı)” İsimli Sanat-Drama-Türkçe Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği

    • Günü Değerlendirme Zamanı
    Günün sonunda bütün grup biraraya toplanır ve günün değerlendirilmesi amaçlı sohbet edilir. Açık uçlu sorular aracılığıyla hangi öğrenme merkezlerinde ne tür oyunlar oynadıkları, hangi etkinlikleri yaptıkları, ortam ve materyaller gibi konularda çocuklarla birlikte değerlendirme yapılır. Ayrıca o güne ait paylaşmak istedikleri mutlu veya üzücü bir olayın olup olmadığı ve o gün gözlenen olumlu davranışlar hakkında çocuklarla konuşulur. Bir sonraki günün eğitim sürecinde çocuklara neler yapmak istedikleri sorularak onların planlama sürecine etkin katılımları sağlanır. Evde yapılacak çalışma, okula getirilecek materyaller çocuklara hatırlatılır.

    • Eve Gidiş
    Eve gidiş ile ilgili hazırlıklar tamamlanarak çocuklarla vedalaşılır.


    Genel Değerlendirme


    Çocuk açısından:


    Öğretmen açısından:


    Plan açısından:








    Etkinlik Adı: Değerlerimiz (Saygı)
    Etkinlik Türü: Drama-Türkçe Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği
    Yaş Grubu:
    KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ
    Bilişsel Gelişim: Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. (Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar. Gerçek durumu inceler. Tahmini ile gerçek durumu karşılaştırır.)
    Kazanım 17. Neden-sonuç ilişkisi kurar. (Göstergeleri: Bir olayın olası nedenlerini söyler. Bir olayın olası sonuçlarını söyler.)
    Kazanım 19. Problem durumlarına çözüm üretir. (Göstergeleri: Problemi söyler. Probleme çeşitli çözüm yolları önerir. Çözüm yollarından birini seçer. Seçtiği çözüm yolunun gerekçesini söyler. Seçtiği çözüm yolunu dener. Çözüme ulaşamadığı zaman yeni bir çözüm yolu seçer. Probleme yaratıcı çözüm yolları önerir.)
    Dil Gelişimi: Kazanım 5. Dili iletişim amacıyla kullanır. (Göstergeleri: Konuşma sırasında göz teması kurar. Jest ve mimikleri anlar. Konuşurken jest ve mimiklerini kullanır. Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Konuşmalarında nezaket sözcükleri kullanır. Sohbete katılır. Konuşmak için sırasını bekler. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler.)
    Kazanım 7. Dinlediklerinin/izlediklerinin anlamını kavrar. (Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinlediklerini/izlediklerini açıklar. Dinledikleri/izledikleri hakkında yorum yapar.)
    Kazanım 10. Görsel materyalleri okur. (Göstergeleri: Görsel materyalleri inceler. Görsel materyalleri açıklar. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir. Görsel materyalleri kullanarak olay, öykü gibi kompozisyonlar oluşturur.)
    Sosyal-Duygusal Gelişim: Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. (Göstergeleri: Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder.
    Kazanım 4. Bir olay ya da durumla ilgili olarak başkalarının duygularını açıklar. (Göstergeleri: Başkalarının duygularını söyler. Başkalarının duygularının nedenlerini söyler. Başkalarının duygularının sonuçlarını söyler.)
    Kazanım 5: Bir olay ya da durumla ilgili olumsuz duygularını uygun yollarla gösterir. Göstergeleri: Olumlu/olumsuz duygularını olumlu sözel ifadeler kullanarak açıklar. Olumsuz duygularını olumlu davranışlarla gösterir.
    Kazanım 6. Kendisinin ve başkalarının haklarını korur. (Göstergeleri: Haklarını söyler. Başkalarının hakları olduğunu söyler. Haksızlığa uğradığında neler yapabileceğini söyler. Başkalarının haklarını korumak için ne yapması gerektiğini söyler.
    Kazanım 10. Sorumluluklarını yerine getirir. (Göstergeleri: Sorumluluk almaya istekli olduğunu gösterir. Üstlendiği sorumluluğu yerine getirir. Sorumluluklar yerine getirilmediğinde olası sonuçları söyler.)
    Kazanım 17. Başkalarıyla sorunlarını çözer. (Göstergeleri: Başkaları ile sorunlarını onlarla konuşarak çözer. Arkadaşlarıyla sorunlarını çözemediği zamanlarda yetişkinlerden yardım ister. Gerekli zamanlarda uzlaşmacı davranır.)
    Öğrenme Süreci
    ● Öğretmen çocuklara ‘Evde çok gürültü yaparsak kimler rahatsız olur? Arkadaşlarımızın eşyalarını izinsiz alabilir miyiz? Neden özür dileriz? Neden teşekkür ederiz? hangi etkinliklerde sıraya giriyoruz, sıraya girdiğimizde nasıl davranmalıyız? sorularını sorarak sohbet edilir. İnsanların birlikte mutlu yaşaması için kurallara uyması gerektiğini ve kurallara uymazlarsa zarar görecekleri konuşulur. Sınıfta uyulması gereken kurallar ve uymadığı zaman ortaya çıkacak sonuçlar konuşulur. Çocuklar kurallara uymadıkları zaman zarar göreceklerine ikna edilir.
    Öğretmen ortaya her çocuğun sayısı kadar renksiz mutlu ve üzgün yüz ifadelerinin olduğu kartları koyar ve her çocuğa bir mutlu bir üzgün kart verir çocuklara bazı durumlar anlatır bu durumlar karşısında kendilerini nasıl hissediyorlarsa ona uygun kartı gösterip olayı canlandırmaları istenir örneğin;
    -Tam uyurken komşunuz müziğin sesini çok yüksek açıp sizi uyutmazsa neler hissedersiniz, ona neler söylersiniz?
    - Arkadaşın ellinden zorla oyuncağını aldı ne yaparsınız?
    -Yere düştüğünde arkadaşın hemen yanına geldi ve sana yardım etti ne hissedersiniz?
    -Bir arkadaşınıza oyuncağınızı verdiniz size ne söylemesini beklersiniz?
    -Arkadaşın kalemini senden izin isteyerek aldı. Vb. olaylar anlatılır bu olaylar çocukların sınıf içerisindeki yaşantılarıyla da ilişkilendirile bilinir.
    Materyaller: Önceden hazırlanan sınıf kurallarını anlatan bir resim (Ör / Koşan bir çocuğun üzerine x işareti, resim kâğıtları, boyalar, duygu kartları(mutlu-üzgün)
    Sözcükler :özür dilemek, teşekkür etmek, kural, saygı
    Kavramlar: mutlu, üzgün
    Değerlendirme: İnsanlara yardım ederek mutlu olabilir miyiz? Neden sıraya giriyoruz? Sıra olduğumuz da nasıl davranmalıyız? Evde çok gürültü yaparsak kimler rahatsız olur? Arkadaşlarımızın eşyalarını izinsiz alabilir miyiz? Neden özür dileriz? Neden teşekkür ederiz? Kurallara neden uymalıyız? Evimizin kuralları nelerdir? Okulumuzun ve sınıfımızın kuralları nelerdir? Saygılı çocuk nasıl davranmalı?

    Planın word dosyası aşağıdadır.


    drama_etkinligi(saygi).docx

  • #2
    TÜLÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Aralık.2009
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    2,182
    @TÜLÜL







    teşekkürler öğretmenim

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Sıra Olalım Birbirimize Saygı Duyalım Oyun ve Türkçe Etkinliği
      Konu Sahibi HALE GAMZE Forum ETKİNLİK HAVUZU ETKİNLİKLERİ
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 18.Kasım.2016, 14:48
    2. Cevap: 0
      Son Mesaj : 30.Nisan.2016, 18:25
    3. 6 yaş için türkçe dil etkinliği günlük plan örnekleri..
      Konu Sahibi burcu00000 Forum GÜNLÜK PLAN ÖRNEKLERİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 14.Ekim.2015, 21:05
    4. YILLIK PLAN-GÜNLÜK PLAN
      Konu Sahibi topraakk Forum PLAN ve FORM İSTEKLERİ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 07.Şubat.2014, 14:00
    5. zihinsel engellilere yönelik günlük plan örneği günlük plan
      Konu Sahibi eecesu Forum PLAN ve FORM İSTEKLERİ
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 11.Ocak.2014, 17:16

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş